Film / seriál

Posledný výstrel nebol posledný

Posledný výstrel nebol posledný
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

S filmom Jack Reacher: Nevracaj sa znovu ožíva svet drsného detektíva v podaní Toma Cruisa, s ktorým sme sa naposledy stretli pred piatimi rokmi vo filme s podtitulom Posledný výstrel. Bývalý major vojenskej polície sa opäť vracia do akcie, aby pomohol súčasnej veliteľke Susan Turner, stvárnenej Cobie Smulders, očistiť sa od podozrenia zo špionáže.

Rovnako ako prvý film z roku 2012 je aj ten druhý adaptáciou rovnomenných diel zo série celkovo 21 kníh o Jackovi Reacherovi, postave, ktorú stvoril populárny americký spisovateľ Lee Child. A ten aj tentoraz stvárnil jednu z menších úloh. V najnovšom filme sa Tom Cruise opäť stretáva s režisérom Edwardom Zwickom, s ktorým spolupracoval už pred rokmi na úspešnom filme Posledný samuraj.

Tentoraz do tímu priberajú Cobie Smulders, kanadskú herečku známu ako Robin zo seriálu Ako som spoznal vašu mamu, Roberta Kneppera alias T-baga zo seriálu Prison Break: Útek z väzenia a Patricka Heusingera ako The Huntera, ktorý stvárnil hlavného Reacherovho protivníka.

Hlavný hrdina sa opäť nenudí, okrem vyslobodenia neprávom väznenej veliteľky Turner sa navyše sám musí postaviť nečakanému obvineniu z toho, že je zodpovedný za vraždu právnika, ktorý ju mal za úlohu obhajovať pred vojenským súdom. Reacher sa s ním po vlastnej osi spojil, aby mu právnik oznámil podrobnejšie informácie o tomto prípade. A práve to sa mu stalo osudným. Reacher a Susan sú na úteku a po celý čas im najviac šliape na päty zabijak The Hunter, ktorý zdarne hádže na Reachera ďalšie a ďalšie vraždy. The Hunter v boji jeden na jedného dáva Reacherovi dosť zabrať a navyše má po ruke vždy niekoľko pomocníkov, ktorí sa s vidinou tučného šeku nezastavia pred ničím. Nielenže Reachera aj Susan zamestnáva snaha skrývať sa a hlavne očistiť svoju povesť, ale navyše sa musia postarať o bezpečie Reacherovej šestnásťročnej dcéry Samanthy, o ktorej on sám nemal tušenie. To, že sa objavila práve teraz, hrá Reacherovým prenasledovateľom do kariet, a tak sa k nej snažia za každú cenu dostať skôr, než to stihne on sám.

O akčné predstavenie sa stará skúsená dvojica CruisSmulders, ktorá sa kvôli tomuto filmu venovala osem týždňov sústavnému učeniu bojových umení. Je zaujímavé sledovať, ako si dvojica hlavných hrdinov poradí so zamotanou situáciou, do ktorej sa tak rýchlo dostala. Akcia strieda akciu a každý, kto Reacherovi skríži cestu, spozná, že zostáva tvrdým a nemilosrdným bojovníkom a nebude o svojom odhodlaní diskutovať, a hoci už nie je najmladší, pre záchranu nevinných ľudí nezaváha a pokojne skočí zo strechy domu.

V pasci krivého obvinenia

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Oscarmi ovenčený film, ktorý bol natočený podľa novely Stephena Kinga, rozpráva príbeh o priateľstve, nádeji a múdrosti s veľmi výraznými hereckými i charakterovými osobnosťami. Do väzenia v Shawshank prichádza nový väzeň, ktorý je odsúdený za vraždu bez presvedčivých dôkazov. Krátko po príchode sa spriatelí s iným väzňom, ktorý si tu odpykáva doživotný trest. Spoločne sa snažia nájsť spôsob, ako prežiť v neľudskom prostredí väzenského systému. Odmietajú upadnúť do rezignácie a dodávajú nádej sebe aj spoluväzňom.

Sledujte na HBO HD 25. júna
 

Verejný nepriateľ (1998)

Z úspešného právnika Roberta Deana (Will Smith) sa po jednom letmom a nechcenom stretnutí s bývalým spolužiakom Zavitzom stáva „verejný nepriateľ“ číslo jedna. Dean vôbec netuší, prečo sa do tejto situácie dostal a prečo po ňom zrazu ide celá horda špičkovo cvičených agentov s pomocou supercitlivých špionážnych satelitov. Zdá sa totiž, že Zavitz, ktorý krátko po onom stretnutí zomrel, odovzdal Deanovi videokazetu, ktorá by mohla niekoho usvedčiť z vraždy kongresmana.

Minority Report (2002)

Washington D.C. v roku 2054. Vďaka špeciálnemu a neomylnému triu jasnovidcov je mesto zbavené kriminality, pretože trestné činy sú odhalené a potrestané elitnou jednotkou Ministerstva spravodlivosti PreKrim ešte skôr, než k nim dôjde. Veliteľom tejto jednotky je John Anderton (opäť Tom Cruise), ktorý o schopnostiach PreKrimu nepochybuje. Aspoň dovtedy, než je jasnovidcami označený ako podozrivý číslo jedna on sám. Vtedy ho začne sledovať jeho vlastná jednotka na čele s jeho najväčším rivalom, Dannom Witwerom, a je na Andertonovi samotnom, aby sa z tejto situácie dostal čo najskôr.

Jack Reacher: Nevracej se

Film / seriál
Hodnotenie FDB 69,2 % Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Edward Zwick

Scénár Richard Wenk, Edward Zwick…

Obsadenie Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Aldis Hodge, Holt McCallany, Patrick Heusinger, Danika Yarosh

Dĺžka 116 min.

Rok 2016

HBO nedeľa 25. 6. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC