Film / seriál

Otcovská láska hory prenáša

Otcovská láska hory prenáša
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Zamilovať sa do staršieho muža? Nie je to nič neobvyklé, ale čo vlastne znamená starší? O 10 rokov? O 20 rokov? Dôchodca?

V sedemnástich sa človek zamilováva ľahko. A čo potom dievča, ktoré sa zoznámi s očarujúcou a charizmatickou hereckou hviezdou, Christianom. Je tu však jeden zádrheľ, Kelly stojí ešte len na prahu dospelosti, kým jej vyvolený je dospelý až, až, mohol by byť pokojne jej otcom. A predstava, že by mal doma Kellyin otec zaťa vrstovníka, s ktorým bude mať viac spoločného než jeho dcéra, tak tá by nepotešila žiadneho rodiča. Kto nakoniec zvíťazí, slávna star, alebo rodina?

Český názov filmu, Miláčik, napovedá, že pôjde o odpočinkové romantické predstavenie, čo môže niektorých divákov holdujúcich „tvrdším“ žánrom odradiť, ale ten originálny, High School Lover, by bol možno ešte horší... Ide však o film, ktorý je naozaj zo škatuľky lifetime, keď rozpráva príbeh dospievajúceho dievčaťa, ktoré vzdoruje svojmu príliš ochranárskemu otcovi. Ale je tu pár vecí, ktoré filmu dovoľujú vybočiť z úplne bežného priemeru.

Po prvé, medzi hlavnými postavami je filmová hviezda s obsesivným správaním. Christian Booth (Francois Arnaud) je celebrita. Je to presne tá celebrita, ktorá si môže dovoliť drahé limuzíny, vrtuľník, dvere každého klubu sú mu otvorené... Aj keď to nie je žiadny zelenáč, tak svoju slávu očividne príliš nevie zvládať. Z počiatku očarujúca postava sa postupne premieňa na smiešneho a miestami aj desivého šaša, čo je sympatické, pretože najhoršie sú postavy, ktoré staticky zostávajú celý film v jednej polohe. Christian vás bude chvíľami baviť svojou nonšalantnosťou, miestami ho budete ľutovať a miestami vyložene neznášať.

Po druhé, výkonným producentom, ale hlavne otcom v hlavnej úlohy je James Franco! Tento charizmatický herec je asi hlavným ťahákom celého filmu. Na chvíľu si odskočil od svojich obľúbených paródií k trochu vážnejšiemu žánru, aspoň na jeho bláznivé pomery, a vyplatilo sa. V úlohe otca, ktorý sa snaží presvedčiť svoju dcéru, že robí obrovskú chybu, je úplne prirodzený. Nikam sa mu nevkráda pátos, ani nemáte pocit, že by bol príliš pedantský. Robí len to, čo by robil každý otec, aj keď je to jeho dcére nepríjemné a myslí si, že preháňa. A podobne je na tom aj Paulina Singer v úlohe Kelly. Dokáže balansovať na rozhraní pubertálnych emócií a dospelosti s eleganciou, takže sa chvíľami úprimne čudujete, ako je možné, že sa mohla zamilovať do takého pozlátkom obaleného tupca...

A po tretie hudba. Našťastie sa tvorcovia vyhli osvedčeným romantickým slaďákom a hitom, ktoré by vás mali rozplakať už pri prvých tónoch. Keby to tak bolo, film by sa okamžite prepadol o niekoľko poschodí nižšie. Takto si môžete užívať príjemné melódie bez toho, aby vám prezrádzali na prvú dobrú, čo sa v nasledujúcej scéne stane. High School Lover rozhodne nie je filmová pecka, z ktorej si sadnete na zadok, ale je to poctivý film, ktorý ocenia najmä fanúšikovia pokojnejšej a vážnejšej polohy Jamesa Franca.

High School Lover

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Jerell Rosales

Scénár Amber Coney, Jessica Dube

Obsadenie James Franco, Paulina Singer, François Arnaud, Julia Jones, Lana Condor, Tyler Alvarez, Ashley Aufderheide

Dĺžka 83 min.

HBO sobota 16. 12. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC