Film / seriál

Osud Číny v labkách Kung Fu Pánd

Kung Fu Panda 3
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Pandí Kung Fu bojovník Po sa už tretíkrát vracia na televízne obrazovky a zase zachraňuje Čínu (a s ňou prípadne celý svet). V jednotke porazil desivého tigra Tai Lunga, v dvojke zlovoľného Lorda Šena, ale teraz má pred sebou najväčšiu výzvu – musí z dediny ťažkopádnych pánd urobiť neohrozených bojovníkov a poraziť Kaia, zlosyna s nadprirodzenými schopnosťami.

J e to osem rokov, čo sme spoznali pandu Poa. Dospievajúci Po túžil ovládať bojové umenie Kung Fu, namiesto toho ale pomáhal svojmu husaciemu otcovi (potom sme zistili, že to samozrejme bol len adoptívny otec) v jeho stánku s rezancami. Náhoda spôsobí, že je Po nečakane označený Majstrom Ugvejom za Dračieho bojovníka. Kým sa pätica existujúcich učeníkov (takzvaná Zúrivá päťka) spolu s Majstrom Shifu hnevá, múdry Ugvej verí, že jeho prekvapivá voľba bola dielom osudu. A nakoniec diváci, Päťka aj Shifu zistia, že to naozaj tak bolo a v Poovi je toho viac, než sa na prvý pohľad zdá.

Odvtedy sa predsa len stalo veľa vecí a Po už dávno nie je tým nemotorným nemehlom. Naopak – po tom, čo Majster Shifu oznámi odchod do dôchodku, stáva sa Po učiteľom Zúrivej päťky (Tigrice, Modlivky, Žeriava, Opice a Zmije). Zisťuje však, že byť učiteľom Kung Fu zďaleka nie je taká zábava. Aby toho nebolo málo, objaví sa Poov stratený biologický otec a všetko sa zamotá ešte viac. Vďaka nemu sa ale náš Dračí bojovník dostáva do pandieho raja, kde sa prvýkrát stretáva so všetkými členmi svojej početnej rodiny.

Zdanlivú idylku narušia zlé správy – zloduch Kai, ktorý ovláda mágiu, sa vrúti do pandieho údolia a všade kam vkročí, prináša len skazu. Po zisťuje, že Kai bol kedysi priateľom Majstra Ugveja a že v údolí pánd došlo k ich rozkmotreniu kvôli magickej sile Qi. A práve tú musí Po ovládnuť, ak chce Kaia poraziť. Sám to ale nedokáže a musí spojiť svoje sily s pandami z údolia, aby raz a navždy mocichtivého zloducha premohli.

Animák z americko-čínskej produkcie vyniká nielen skvelými postavami a vtipmi, ale aj hviezdnymi menami v dabingu. Hlavné postavy opäť nahovorili Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu a Seth Rogen. V tých vedľajších budete počuť Kate Hudson, Jean-Claudea van Damma alebo Bryana Cranstona. Ani v slovenskom znení ale o nič neprídete; na dabingu sa podieľali taktiež samé hviezdy – Ivan Šandor, Dušan Szabó, Marián Slovák alebo Helena Krajčiová.

Kto je kto

Po / Jack Black

Panda v hlavnej úlohe – miluje jedlo, predovšetkým knedličky a zároveň je aj milovníkom Kung Fu. Kým v prvom diele ešte len zistil, že je napriek svojej ťažkopádnosti oným vyvoleným Dračím bojovníkom a dlho si myslel, že ide len o akýsi omyl, teraz už si je svojich výnimočných schopností vedomý.

Mei Mei / Kate Hudson

V dedine pohodových pánd, ktoré by sa doslova radšej váľali, než chodili, Mei Mei vystupuje z radu ako výnimočná, na výsledky orientovaná panda. Akonáhle si niečo zmyslí, vždy to dosiahne, nech to stojí čokoľvek.

Kai / J. K. Simmons

Kedysi dávno, než bol vykázaný na večnosť do ríše duchov, hrôzostrašný a mocichtivý bojovník Kai našiel spôsob, ako ostatným vziať Qi. Teraz sa Kai vracia na zem, kde jeho túžba po moci a pomste vedie k rozhodujúcemu súboju s Poom.

Modlivka / Seth Rogen

Myslíte, že byť hmyz a ovládať Kung Fu nejde dokopy? Tak to ešte nepoznáte Modlivku. Tento bojovník vyniká svojou trpezlivosťou – však mu tiež v detstve práve táto vlastnosť zachránila život, keď niekoľko dní zostal bez hnutia po tom, čo bol unesený krokodílími banditami. 

Tigrica / Angelina Jolie

Tigrica vyrástla v sirotinci Bao Gu a len vďaka Majstrovi Shifu objavila svoje nadanie pre Kung Fu. Vždy na seba bola tvrdá a poctivo trénovala, preto mala za to, že je jasným kandidátom na pozíciu Dračieho bojovníka. 
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Kung Fu Panda 3

Film / seriál
Hodnotenie FDB 83,7 %
Foto HBO

Réžia Jennifer Yuh Nelson

Scénár Jonathan Aibel, Glenn Berger

Dĺžka 94 min.

HBO nedeľa 26. 2. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC