Film / seriál

Operácia Anthropoid

Vojnový thriller Anthropoid
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Film Operácia Anthropoid rozpráva o československých vojakoch Jozefovi Gabčíkovi a Janovi Kubišovi, ktorí sú na misii zavraždiť Heydricha. Či sa to podarí viete z histórie, pozrite si teda filmovú rekonštrukciu.

Film síce pojednáva o českej udalosti, tam ale jeho spojenie s tuzemskom v podstate končí. Na režisérske kreslo sa posadil oscarový Sean Ellis a celý projekt vznikal prakticky v zahraničných rukách. To samozrejme neplatí o lokácii. Pražské ulice, kde sa film nakrúcal, sú premenené v historický set, opäť po nich jazdia staré autá a šarmantných klasických odevov je všade záplava. Uvidíte Prahu v celej svojej filmovej kráse poňatú ľuďmi, ktorí vedia skvele točiť – bude zážitok pozorovať známe scenérie dovedené k estetickej dokonalosti. Časť divákov niesla ťažko, že film nie je v češtine, ale vedzte, že si za chvíľu zvyknete a užijete si trochu iný pohľad na známe historické fakty.

Operácia Anthropoid

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74,7 %
Foto HBO

Réžia Sean Ellis

Obsadenie Cillian Murphy, Jamie Dornan, Charlotte Lebon, Harry Lloyd, Toby Jones, Sam Keeley, Bill Milner

Dĺžka 120 min.

Rok 2016

HBO sobota 9. 5. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC