Film / seriál

Majstri v zdrhaní sú Konečne doma

Ó a Tip pod hvezdnú oblohú
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Z dielne majstrov animákov ako Krúdovci alebo Ako vycvičiť draka vyšiel tento mimoriadne vydarený film o popletenom mimozemšťanovi a jeho ľudskej kamarátke.

Podivuhodná rasa Buvov hrdá na svoje majstrovské schopnosti evakuácie, plazenia sa a brania nôh na plecia celoživotne putuje, respektíve kontinuálne zdrhá šírym vesmírom pod vedením svojho (ne)ohrozeného vodcu, kapitána Smeka. Za nateraz posledné útočisko pred nepriateľskými Gorgmi bola vybraná Zem, najmodrejšia planéta Mliečnej dráhy („Gorgovia sú alergickí na mlieko“), teda najlepšia planéta na schovávanie, kde ich podľa kapitána Smeka nikdy nenájdu.  
Farební Buvovia sa vydajú na ďalší dobrodružný útek a s rutinnou precíznosťou sa infiltrujú medzi ľudstvo na Zemi. Tu ako prvý počin vypnú gravitáciu a všetko nepotrebné (vrátane ľudí) vysajú svojimi vesmírnymi vysávačmi a premiestnia do Austrálie už pripravenej pre nových obyvateľov.
Áno, asi takto začína jedna z najkúzelnejších animovaných komédií z posledného obdobia Konečne doma (v origináli Home), ktorú svojimi hlasmi obohatili v pôvodnom znení hviezdy ako Rihanna, Jennifer Lopez, Steve Martin či Jim Parsons, známy slovenskému publiku najmä vďaka úlohe Sheldona Coopera z The Big Bang Theory. 

Volá sa O a nemá žiadnych kamošov

Práve on prepožičal svoj hlas hlavnému hrdinovi, ktorý sa volá O. Jeho dobrácka, avšak trochu nešikovná a až príliš nadšená a ukecaná nátura je paradoxne príčinou jeho osamelosti, pretože Buvovia sú z princípu skôr zdržanliví, rezervovaní a neustále pripravení na koordinovaný útek. Keď sa potom fialový O rozhodne usporiadať vo svojom novom pozemskom domove kolaudačku a na svoju párty pozve omylom (Send To All) celý vesmír vrátane Gorgov, čo znamená ohrozenie najvyššieho stupňa (na ktoré nezaberá ani antistresová dečka – teda bublinková fólia), je za trest zatknutý.
O sa však len tak nedá a rozhodne sa, ako inak, pre útek, pri ktorom narazí na dievčatko Tip, ktoré stratilo matku práve pri chaose v gravitačnej mele. Jej samej sa podarilo buvovským vysávačom vyhnúť. Napriek počiatočnej nevraživosti sa rázna Tip s družným O-om skamaráti a spoločne sa vydajú na misiu s dvomi úlohami: Zastaviť emailovú intergalaktickú pozvánku skôr, než doputuje ku Gorgom a nájsť mamičku Tip Lucy Tucci. 
Pravé dobrodružstvo teda môže začať a s ním aj vzájomné spoznávanie odlišných pováh oboch aktérov. Na svojej ceste O zistí, že útek nie je vždy riešením a naopak odvážna Tip nájde kamaráta, na ktorého sa môže viac-menej spoľahnúť. Prekvapivé rozuzlenie, že ani Gorgovia nie sú tým, čím sa zdajú byť, je potom už len dojemnou čerešničkou na fialovej torte.
Verdikt: Roztomilá animovaná komédia „áčkovej“ úrovne, ktorá pobaví ako děti, tak  aj ich rodičov. 
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Konečne doma

Film / seriál
Hodnotenie FDB 80,2 %
Foto HBO

Réžia Tim Johnson

Dĺžka 92 min.

HBO štvrtok 3. 3. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC