Film / seriál

Keď je poliš tučný, ale nadšený

Poliš z obchoďáku 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Poliš z obchoďáku sa vracia. A tentoraz to na svojom segwayi roztočí v hotelovom kasíne.

Žáner „bláznivá policajná komédia“ patrí bezpochyby k útvarom s pomerne jasnými špecifikami. Väčšinou sa v nich vyskytuje jeden alebo viac policajtov, plniacich určitú misiu (nezriedka naháňajú záporáka), takmer vždy sa pri tom zosmiešnia, nikdy nie sú nenápadní a ich počínanie takmer zakaždým sprevádzajú demolácie.
Ani v prípade Poliša z obchoďáku 2 to nie je inak. Aj keď samotný názov je mierne zavádzajúci, vo filme totiž nejde o policajta, ale o korpulentného sekuriťáka Paula Blarta v podaní Kevina Jamesa, ktorého zmarené policajné ambície končia v ochranke miestneho obchoďáku. Svoju prácu však vykonáva s neskrývaným entuziazmom, ktorý ho dostane spoločne s dospievajúcou dcérou až do Las Vegas, kde sa zúčastňuje „zjazdu“ členov ochraniek z širokého okolia. Nebola by to ale správna bláznivá policajná komédia, keby sa niečo neprihodilo práve v čase jeho služobného voľna, v kulisách luxusného hotela a priľahlého kasína. Áno, bystrí už tušia, že by sa mohlo jednať o lúpež. Otázka, prečo si lupiči pre svoju akciu vybrali práve deň zjazdu ochraniek z celej krajiny, však zostáva po celý film nezodpovedaná.
Hlavný záporák, peroxidový Neal McDonough s očným defektom („Mám každé oko iné a podľa toho aj žijem.“) a alergiou na ovos, má v hľadáčiku umelecké diela z priestorov hotela, zhodou náhod však jeho zámer prekukne nakoniec aj chrabrý Paul Blart, ktorý sa rozhodne patrične zakročiť, a to s ohľadom na svoj nekompromisný výcvik z obchoďáku aj fakt, že jeho dcéru zločinci držia ako rukojemníčku (za zmienku stojí určite vypätá slovná prestrelka medzi oboma aktérmi: „Hneď mi vráťte moju dcéru!“ „Vy mi vráťte môj obraz!“).
Rozbieha sa nekonečná séria akčných zákrokov za použitia slzáku či airsoftových guličiek, ktorá miestami pripomína hon na zlodejov zo Sám doma a zachádza až do absurdných situácií, ako napríklad pri streľbe vidličkou („Boli sme na nože, teraz sme na vidličky“) či útoku pomocou (živého) hotelového páva.
Na dolapení zlodejov sa samozrejme podieľajú aj Paulovi kolegovia z branže (mnohí už dôchodkového veku) a jeho dcéra trpiaca celé svoje dospievanie otcovou posadnutosťou ochrannými pomôckami a výchovou v duchu „vždy pripravený“. Večne vybavená slzným sprejom (kaserom), vysielačkou i vreckovým nožíkom však zlikviduje zlého peroxiďáka krycím ovseným krémom, ktorý mu vo vypätej situácii napatlá na tvár. Ten sa zasiahnutý s výkrikom „Ááá, to je ovos!!“ rúca k zemi pokrytý smrteľnou vyrážkou.Áno, komédia Poliš z obchoďáku 2 spĺňa takmer všetko, čo od takéhoto žánru môžeme očakávať, od zápletky a nádychu nebezpečenstva, cez popularizáciu profesie, až po riešenie skrytých rodinných drám. Ak potrebujete oddych a fandíte segwayom, nie je na čo čakať.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Poliš z obchoďáku 2

Film / seriál
Hodnotenie FDB 57,2 %
Foto HBO

Réžia Andy Fickman

Scénár Kevin James, Nick Bakay

Obsadenie Kevin James, David Henrie, Molly Shannon, Raini Rodriguez, Gary Valentine

Dĺžka 94 min.

HBO sobota 30. 1. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC