Film / seriál

Hra o tróny

Hra o tróny - siedma séria
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Nepriatelia sa valia na Kráľov prístav z východu aj zo západu, z juhu i zo severu. V Siedmich kráľovstvách sa chystajú vojny a bitky, v ktorých pôjde o všetko. Nikto nevie, čo sa bude diať.

S eriál už v minulej sérii predbehol dej kníh, a tak nikto mimo tvorcov nevie, akým smerom sa bude siedma séria uberať. A tvorcovia nemajú s fanúšikmi žiadne zľutovanie. Na konci šiestej série nechali všetkých na pochybách, či John Snow žije, teraz nad ním visí veľký otáznik ohľadom jeho pôvodu. Je skutočne synom sestry Neda Starka Lyanny a Rhaegara Targaryena? Ak by to tak naozaj bolo, čo by to znamenalo pre Daenerys Targaryen, ktorá konečne vyplávala so svojou armádou do Západozeme?

Na čo sa môžeme tešiť?

Siedma séria populárneho seriálu bude mať tento rok premiéru 17. júla a fanúšikovia všetkých hlavných postáv si prídu na svoje. Daenerys konečne dorazí do Západozeme na Dračí kameň, kde sa narodila. Spoločne s ňou dorazí jej armáda Nepoškvrnených, Dothrakovia a samozrejme aj draci. Čaká ich obrovská bitka priamo v sídle Lannisterovcov na Casterlyho skale. Ako na to zareaguje Cersei a Jaime? S Daenerys sa do Siedmich kráľovstiev vracia aj Tyrion Lannister a Viserys. Na Dračom kameni sa objaví aj červená kňažka Melisandra z Ašaju. Tú v minulej sérii vyhnal John Snow z Čierneho hradu po tom, čo sa dozvedel, že nechala kvôli svojmu rituálu upáliť malú dcéru Stannisa Baratheona Shireen.

Arya sa konečne dostane na Sever a Meera s Branom dôjdu k priechodu cez Múr. Znamená to, že sa konečne dočkáme stretnutia rodiny Starkovcov, na ktoré mnohí fanúšikovia čakajú už od prvej série? A čo si pre Starkovcov nachystá Malíček?

Ako bude siedma séria vyzerať?

Siedma séria bude mať len sedem epizód. Každá z nich bude trvať takmer hodinu, záverečná epizóda potom celkovo 81 minút. Ako veľmi je tohtoročná séria očakávaná bolo zjavné ihneď po zverejnení prvého traileru, ktorý za 24 hodín videlo celkovo 61 miliónov ľudí.

Rovnako ako v minulom roku ani tento rok nebudú mať novinári možnosť vidieť prvé epizódy ešte pred premiérou. Tvorcovia sa tak snažia zabrániť tomu, čo sa stalo krátko pred piatou sériou, kedy na internet unikli prvé štyri epizódy ešte pred oficiálnou premiérou prvého dielu. Ako v predchádzajúcich rokoch aj teraz sa natáčalo veľké množstvo záberov v reálnych lokáciách, najmä na Islande, v Belfaste a v Španielsku. Island býva využívaný na natáčanie takmer všetkých scén, ktoré sa odohrávajú za Múrom, Španielsko je zas veľmi vhodné vďaka tomu, že sa tu nachádza toľko odlišne vyzerajúcich lokalít.

A ako to bude ďalej?

Pôvodne všetci očakávali, že sa zakončenia tejto ságy v rámci poslednej ôsmej série dočkáme budúci rok. Podľa aktuálnych informácií od programového riaditeľa HBO Caseyho Bloysa to ale vyzerá, že si na veľké finále budeme musieť počkať až do roku 2019. Záverečná séria bude mať len šesť dielov, čo je najmenej zo všetkých sérií tohto seriálu, ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta v roku 2011.

V súvislosti s blížiacim sa finále seriálu sa začína čím ďalej tým viac hovoriť o možných spin-offoch. Zatiaľ nie je vôbec jasné, akú budú mať podobu. S najväčšou pravdepodobnosťou však na nich už nebudú pracovať tvorcovia seriálu David Benioff ani Dan Weiss. Avšak George R. R. Martin sa nechal počuť, že má v pláne sa na všetkých prípadných spin-offoch nejakým spôsobom podieľať.

Hra o tróny / 7. séria

Film / seriál
Foto HBO

Réžia Jeremy Podeswa, Daniel Sackheim, Jack Bender…

Scénár David Benioff, D. B. Weiss, Dave Hill, Bryan Cogman…

Obsadenie Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington…

Dĺžka 7× 50–81 min. min.

HBO pondelok 17. 7. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC