Film / seriál

Dvojaký život

Španielsky dramatický seriál Mólo II
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Ste si istí, že viete, s kým žijete? Nie všetko, a hlavne všetci sú takí, akí si myslíme. Lenže tajomstvá nikdy nezostanú navždy skryté…

Španielsky seriál Mólo prichádza s druhou sériou, a tak nie je od veci pripomenúť si udalosti tej prvej. Všetko začalo, keď Alex (Verónica Sánchez) oznámila, že jej manžel bol nájdený mŕtvy. Pôvodne mala pocit, že už nič horšie sa jej stať nemôže, lenže netušila, čo všetko sa vzápätí dozvie. Jej manžel Oscar (Álvaro Morte) bol nájdený na móle v parku Albufera neďaleko Valencie. O samovraždu však ísť nemohlo, veď ešte večer spoločne plánovali budúcnosť. Tak čo sa teda stalo? Kto stojí za jeho smrťou? 

Existuje obrovský priestor. A len kúsok z neho zdieľate s niekým iným. Lenže aj ten kúsok je celkom otvorený… Kto vie čomu?

Už toto by bol pre každého nesmierny šok, lenže Alex sa dozvie ešte jednu „jobovku“ – Oscar žil dvojaký život. Ona nebola jeho jedinou ženou, v jeho živote existovala ešte žena menom Veronica (Irene Arcos). Kto bol vlastne jej muž? Veď o jeho živote nič nevedela. A súvisí jeho smrť nejako s onou Veronikou?

Pátranie na vlastnú päsť

Alex sa rozhodne vziať všetko do vlastných rúk a pod falošnou identitou sa k Veronike nasťahuje. Spoznáva tak svoju sokyňu a postupom času si uvedomuje, že z nich začínajú byť priateľky. Majú totiž spoločného viac ako len zosnulého muža. Alex ale začína dochádzať, že sa chová úplne rovnako ako Oscar, tají svoju pravú identitu a klame človeku, ktorého má rada. Rozhodne sa preto ísť s pravdou von a Veronike sa priznať. Je jasné, že dobre to dopadnúť nemôže, aspoň zo začiatku to tak vyzerá. Lenže mimo toto podivné priateľstvo je v hre stále Oscar. Dámy o ňom postupne zisťujú veľmi zaujímavé informácie, predovšetkým o jeho pracovných záväzkoch a obchodoch. Postupne sa ukazuje, že skutočného Oscara nepoznala ani jedna z jeho žien. A ako teraz so všetkým naložia? Cesty späť už niet, takže musia zistiť, ako veľmi Oscarove podivné kšefty súvisia s jeho smrťou. A medzitým sa snáď nejako urovná aj ich priateľstvo. 

Romantika s mrazením v chrbte

Mólo predstavuje zaujímavý seriál kombinujúci prvky romantiky a thrilleru. A prečo vlastne nie, veď podvody, klamstvá a láska predstavujú obľúbené ingrediencie nielen na televíznych obrazovkách. Na režisérskej stoličke sa striedajú Jesús Colmenar, Alex Rodrigo a Jorge Dorado a musíme povedať, že táto tajomná romantika im ide viac než dobre.

Seriál stopercentne zaujme milovníkov „vzťahoviek“ a komplikovaných milostných príbehov. Nadšenci do kriminálok by však s touto „sladšou“ dejovou linkou mali počítať od začiatku. Predsa len španielska produkcia je iného razenia než severské drsné kriminálky (určite vás takisto napadla spojitosť medzi názvami Mólo a populárnou drsnou kriminálkou Most). To však nemení nič na tom, že aj v Móle sa odohrávajú nečakané zvraty a dámy pri svojom pátraní narazia na dosť nebezpečných týpkov. Takže sa nemusíte báť. Mólo rozhodne nie je žiadna telenovela.

Napínavá multižánrovka kombinuje detektívku, thriller aj romantiku veľmi neobvyklým spôsobom. Hlavne vás neustále drží v napätí, komu môžete a komu nemôžete veriť aj v druhej sérii.

Verónica Sánchez

Španielska herečka Verónica Sánchez patrí vo svojej domovine k známym filmovým tváram. Herectvu sa chcela venovať už od detstva a svoj sen si nakoniec splnila. Okrem seriálu Mólo ste ju mohli vidieť vo filmoch 13 ruží (2007), Gordoz (2009) alebo Lekcia maľovania (2011).

Zaujímavosť

Postavu Alex mala pôvodne hrať iná španielska herečka, Valeria Alonso. Keďže mala iné záväzky, úloha bola ponúknutá vynikajúcej Verónice Sánchez.

Pozrite si aj

Bolesť a sláva

Španielsku vášeň si môžete vychutnať aj v poslednom filme Pedra Almodóvara. Rozpráva nielen milostný príbeh, ale dovoľuje tiež nahliadnuť do života umelcov, pre ktorých je ťažké oddeľovať život od svojej tvorby. V hlavných úlohách nemôžu chýbať Antonio Banderas a Penélope Cruz.

The Biutiful 

Temný dramatický príbeh o bývalom narkomanovi Uxbalovi vás donúti premýšľať. Ako môže byť pouličný zločinec zároveň ten najoddanejší otec a duchovne založený človek? Čo tu zanechá svojim deťom? V hlavnej úlohe exceluje Javier Bardem.

Mólo II 

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Jorge Dorado, Jesús Colmenar…

Scénár Esther Martínez Lobato, Álex Pina

Obsadenie  Álvaro Morte, Verónica Sánchez, Irene Arcos, Roberto Enríquez, Marta Milans, Judit Ampudia, Paco Manzanedo, Cecilia Roth, Antonio Garrido, Eva Martín…

Dĺžka 8 × 43–51 min.

HBO utorok 31. 3. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC