Film / seriál

Angelina Jolie v zovretí ohňa a dvoch zabijakov

Kto mi ide po krku – americký akčný thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Keď sa spojí dobrá knižná predloha, skvelý režisér a partia hviezdnych hercov, nie je ťažké zapáliť iskru diváckeho záujmu.

Renomovaný režisér Taylor Sheridan má za sebou také divácke pecky ako Sicario: Nájomný zabijak alebo uhrančivú krimi drámu Wind River. Tentokrát prichádza s priamočiarym a treba dodať že pekne horúcim akčným thrillerom, do ktorého hlavnej úlohy obsadil krásnu Angelinu Jolie.

Dva príbehy v jednom

Film spočiatku rozpráva dva paralelné príbehy. Prvý sleduje útek forenzného účtovníka Owena pred dvojicou nájomných zabijakov, ktorí sa ho, ako svedka obrovského finančného podvodu, snažia zlikvidovať. Zúfalý Owen hľadá úkryt pre seba a svojho malého syna Connora u príbuzných v odľahlých montanských lesoch. A práve tu pracuje v miestnom hasičskom zbore Hannah (Angelina Jolie), ktorá utápa svoju traumu z profesijného zlyhania v alkohole a samovražedných eskapádach. V dôsledku jej zlého rozhodnutia totiž pri poslednom lesnom požiari zomreli traja chlapci. 

Neznášam toto miesto. 
Ono teba tiež.

Keď Hannah v lese narazí na blúdiaceho a zraneného Connora, ktorý na rozdiel od otca prežil atak zabijakov, rozhodne sa dostať chlapca do bezpečia za každú cenu a snáď tak, aspoň čiastočne, vykúpiť svoju domnelú vinu. V pätách im však sú neľútostní vrahovia, ktorí sa nezastavia pred ničím. Cestu navyše komplikuje mohutný lesný požiar. Ten tvorí nielen desivú kulisu väčšiny scén, ale možno ho čítať aj ako symbol neovládateľnej deštrukcie, ktorá postupne pohlcuje všetko, čoho sa dotkne, či už sú to stromy, domy alebo ľudské duše.

Všetko okolo filmu

Predlohou filmu bol rovnomenný román z pera populárneho amerického spisovateľa Michaela Korytu. Taylor Sheridan dokázal zúročiť bezo zvyšku nielen napínavý dej románu, ale preniesol na plátno aj pôsobivú atmosféru nespútanej prírody amerického stredozemia. Čo na tom, že Montanu si v skutočnosti vo filme zahralo Nové Mexiko! Možno to bol jediný spôsob, ako presvedčiť na natáčanie takú paletu hviezd ako sú Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Aidan Gillen či Tyler Perry. Ostatne keď sa Sheridan vytasil pred šéfmi štúdia s požiadavkou na obsadenie hlavnej úlohy Angelinou Jolie, odpoveď znela jasne: „Tak tú nikdy nedostaneš!“ Ako vidno, dostal. 

Angelina Jolie

Je dcérou herca Jona Voighta a herečky Marcheline Bertrandovej. Pred kamerou sa objavila už v piatich rokoch vo filme Lookin‘ to Get Out, v ktorom si zahral aj jej otec. Vzťah s ním ale mala neskôr veľmi problematický. Rozpadlo sa aj jej vlastné manželstvo s Bradom Pittom, s ktorým sa zoznámila pri natáčaní Pán a pani Smithovci . Medzi jej najznámejšie filmy patria: Výmena, Wanted alebo Lara Croft – Tomb Raider.

Kto mi ide po krku 

Film / seriál
Hodnotenie FDB 59,3 % Hodnotenie redakce
Foto HBO, Profimedia.cz

Réžia Taylor Sheridan

Scénár Taylor Sheridan, Michael Koryta…

Obsadenie Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Jon Bernthal, Aidan Gillen, Jake Weber, Tyler Perry, James Jordan

Rok 2021

HBO nedeľa 27. 2. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC