Film / seriál

Američan, Rus a Nemka zachraňujú svet

Agenti sa zbraní
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Zúri studená vojna a Amerika je s Ruskom na kordy. Ale keď ide o záchranu sveta, musia ísť spory bokom. Dvaja agenti z oboch veľmocí spoja svoje sily a začína boj s časom.

Akčná retro komédia nás zavedie do prvej polovice šesťdesiatych rokov, kedy medzi Amerikou a Ruskom panuje rivalita a obe krajiny bojujú o status veľmoci číslo jeden. Agent CIA Solo na príkaz svojich nadriadených musí spolupracovať s ruským agentom KGB Kuryakinom a spoločne majú zastaviť zločineckú organizáciu, ktorá chce destabilizovať rovnováhu vo svete šírením jadrových zbraní. Nesúrodá dvojica má jedinú indíciu – dcéru zmiznutého nemeckého vedca, ktorý mal v oblasti jadrovej fyziky neobyčajné vedomosti. Ich úlohou je dievča menom Gaby dostať z východného Nemecka a s jej pomocou nájsť zločincov skôr, než bude neskoro.

Réžie sa ujal Guy Ritchie, ktorého gangsterky RocknRolla, Podfu(c)k a Zbaľ prachy a vypadni! sa stali kultovými. Dokáže totiž ukočírovať zložité zápletky, rýchle dialógy a čierny humor tak ako málokto. V U.N.C.L.E. k tomu pridáva skvelú retro atmosféru, kostýmy a originálny soundtrack – nabité pecky v tarantinovskom štýle skvele dotvárajú pohodovú atmosféru filmu.

Amerického agenta Sola si zahral Henry Cavill (Batman v Batman vs. Superman) a Rusa zas charizmatický Armie Hammer (J. Edgar). Kto ale vo filme skutočne vyniká, je Alicia Vikander v úlohe Gaby. Túto talentovanú a nesmierne pôvabnú herečku pôvodom zo Švédska ste určite videli v Dánskom dievčati (ktoré jej vynieslo Oscara za vedľajšiu ženskú úlohu) alebo v Ex Machina. V súčasnosti je k videniu v kinách v thrilleri Jason Bourne. Alicia prezradila, že bola sprvu nervózna, keď po nej Ritchie chcel, aby dala Hammerovi facku, ktorá nebola v scenári. „Armie sa pri prvej skúške pekne zľakol. Naostro sme točili až za mesiac a chudák sa musel celý čas psychicky pripravovať na druhé kolo,“ smeje sa už dnes herečka. Napriek tomu si ale predstaviteľ Kuryakina prácu s britským režisérom pochvaľuje: „Každá scéna má určitý šmrnc, aký vie urobiť len Guy Ritchie,“ nechal sa počuť. V ďalších úlohách sa môžete tešiť aj na Hugha Granta a dokonca Davida Beckhama.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Krycie meno U.N.C.L.E.

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,8 %
Foto HBO

Réžia Guy Ritchie

Scénár Scott Z. Burns, David Campbell Wilson

Obsadenie Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth, Hugh Grant

Dĺžka 116 min.

HBO streda 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC