Dokument

Rybolov len pre silné nátury

Rybári – Kovboji chladných vôd

Pokiaľ si predstavujete rybárov ako telnatých chlapíkov, ktorí sedia na brehu rieky a čakajú, kedy sa im rozkmitá plavák, budete sa poriadne čudovať. Rybári, ktorých budete môcť sledovať pri práci, sú všetko, len nie nudní „ujkovia“.

Rybolov v najchladnejších a najrozbúrenejších moriach sveta si žiada poriadne drsnú posádku. Na obrazovky sa preto vracia Paul, Richard a Conway, ktorí sa vydávajú na more za neistým úlovkom, aby prekonávali nielen sami seba, ale často aj samotnú matku prírodu. Každú sezónu zvádzajú tvrdý súboj s počasím, ľadovou vodou, aj technikou, aby si nielen zarobili, ale tiež sa pochválili poriadnym úlovkom. Ako sa presvedčíte, kovboji nežijú len v Texase.

K pobrežiu Newfoundlandu dorazila najtuhšia zima za uplynulých 30 rokov, ale našich kovbojov to rozhodne nezastaví, aj napriek tomu sa vydávajú do rozbúrených vôd. Vôbec im nevadí, že veľké kusy ľadu sa rozkladajú na viac ako 450 kilometroch všetkými smermi od pobrežia Newfoundlandu. Páni chcú byť na mori prví, aby ukoristili tie najlepšie ryby. Predĺžená zima totiž znamená neskorší začiatok lovnej sezóny a kratší čas pre naplnenie kvót, ktoré si rybári dali.

Chvíľami vám bude chladnúť krv v žilách, keď uvidíte, čo všetko musia títo drsní chlapíci prekonávať. Rozbúrený ľadový oceán nie je jednoducho pre každého. Naša obľúbená trojka ale obráti na humor prakticky čokoľvek, a tak nestráca dobrú náladu, ani keď jej ide o krk, alebo keď sa siete rybami práve veľmi neplnia. Kovboji chladných vôd totiž presne vedia, čo robia a svoju prácu milujú. Okrem nahliadnutia do zákulisia tejto drsnej profesie na vás čakajú zábery na prvý pohľad nehostinnej, ale rozhodne krásnej prírody Newfoundlandu. Skrátka, Kovboji sú prvotriedny napínavý seriál.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Kovboji chladných vôd

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore sobota 21. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC