Dokument

Dokument Mocné rieky

Dokumentárny seriál Mocné rieky

Byť rybárom neznamená len pokojne sedieť pri rybníku a hľadieť na nehybnú hladinu. Často je to skôr adrenalínový šport, pri ktorom zistíte tiež mnohé o dianí v prírode.

Jedným z dôležitých ukazovateľov čistoty životného prostredia sú rieky a ich obyvatelia. Určite ste už počuli, že keď sú v rieke raky, je voda v nej naozaj čistá. Ale nielen raky sú akýmisi riečnymi barometrami, ale aj mnohé ďalšie druhy rýb. Dokumentárny cyklus sa zameriava práve na túto problematiku.

V spolupráci s výskumníkom, vedcom a extrémnym rybárom Jeremym Wadeom môžete vyraziť za rybárskym dobrodružstvom. Jeremy patrí k popredným svetovým osobnostiam v obore a už mnoho rokov sleduje dianie v riekach po celom svete. Veľmi dobre si tak, žiaľ, uvedomuje, ako sa za posledných 40 rokov riečny svet premenil. Predovšetkým vyhynulo veľké množstvo riečnych predátorov. A svet, v ktorom úplne zmiznú „riečne monštrá“ Jeremyho vážne desí.

Preto sa Jeremy rozhodol stať takým investigatívnym rybárom, ktorý bude skúmať šesť najvýznamnejších riek sveta a mapovať život v nich. Dokumentárny seriál Mocné rieky vám odhalí mnohé z extrémneho rybárčenia, ale tiež bude vypovedať dosť nielen o stave riek po celom svete, ale aj o stave životného prostredia v súčasnosti. To všetko samozrejme v úžasných prírodných kulisách a za účasti popredných riečnych „rybích hviezd“. 

Mocné rieky

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore sobota 15. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC