Dokument

Austrálske mega metro

Austrálske mega metro – dokumentárny seriál

Viete, koľko rokov uplynulo od otvorenia prvej linky pražského metra? V Prahe už ide o samozrejmú súčasť verejnej dopravy, ale niekde je to horúca novinka.

Asi pred rokom bola v austrálskom Sydney otvorená prvá trasa metra v dĺžke 36 kilometrov s 13 stanicami a depom, ktorá je plne automatická. Veľkomestá sa bez rozmanitej infraštruktúry nezaobídu, a hoci Sydney má kvalitnú mestskú i prímestskú železničnú sieť, metro predstavovalo jej ideálne doplnenie, ale aj obrovskú výzvu pre všetkých, ktorí sa na projekte podieľali.

V dokumentárnej sérii Austrálske mega metro budete môcť sledovať, ako počas piatich rokov postupne vznikala prvá trasa. Technológie sú dnes samozrejme oveľa ďalej, než boli pred päťdesiatimi rokmi u nás, ale aj tak je hĺbenie metra stále celkom dobrodružné. Uvidíte, s akými komplikáciami sa museli v Sydney vyrovnávať, alebo naopak aké „zlepšováky“ pri stavbe používali. Uvidíte gigantické stroje priamo v akcii. Zoznámite sa s tými najmodernejšími technológiami a pri tom všetkom budete spoznávať rôzne zákutia Sydney.

Nielen z technického hľadiska veľmi zaujímavý dokumentárny cyklus vám umožní byť pri všetkom dôležitom. Metro v Sydney síce nemá takú atmosféru ako napríklad parížske, ale keď tam náhodou zavítate, určite na túto megastavbu nezabudnite. 

Austrálske mega metro

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore streda 21. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC