Hudba a lifestyle

Predstavenie stanice MTV

Predstavenie stanice MTV

MTV je hudobná stanica, ktorá existuje už od roku 1981, kedy z obrazoviek prvýkrát zaznel singel s príznačným názvom Video Killed the Radio Star. Od tých čias stanica neutíchla.

Netrvalo dlho, a stanica začala vysielať nielen hudobné videá, ale aj programy z vlastnej produkcie, akými sú napríklad Club MTV, Week in Rock či dodnes veľmi populárny MTV Unplugged. Hoci sa stanica najskôr snažila orientovať najmä na mladých dospelých, dnes je najpopulárnejšia hlavne medzi teenagermi a študentmi stredných a vysokých škôl. Vďaka širokej programovej skladbe si však na svoje môže prísť každý.

Stanica sa v posledných rokoch veľmi premenila. Je pravdou, že prakticky od počiatkov nebola len hudobnou stanicou, ale aj kanálom, ktorý vysielal animované či hrané relácie. V súčasnosti však veľkú časť vysielacieho času zaberajú rôzne reality show či komediálne a dramatické seriály, zatiaľ čo hudobné relácie sa vysielajú hlavne v časoch mimo špičku. Čo im na kvalite rozhodne neuberá – MTV totiž rozhodne nechce prísť o imidž hudobnej televízie, a tak si na týchto reláciách stále dáva záležať.

MTV je stanica, ktorá rozumie tomu, aké je dôležité ísť s dobou, zároveň si ale váži svoje zažité tradície. A tak môžete rovnako ako v roku 1984 aj dnes sledovať každoročné udeľovanie MTV Video Music Awards, od roku 1992 potom aj rôzne reality show, ako boli napríklad The Osbournes alebo Tehotné v šestnástich. Rovnako tak sa tešia obľube najrôznejšie seriály a relácie, ktoré vysiela už od roku 1989, napríklad The Ben Stiller Show alebo novší Teen Wolf.

Hudba a lifestyle

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC