Pre deti

Príšerky: Univerzita

Príšerky: Univerzita
Skylink Live TV

Sledujte na HBO2 na Skylink Live TV Sledovať

Nerozlučná dvojica hlavných hrdinov filmu Príšerky: Univerzita, Mike Wazowski a James Sullivan, patrí k tým najlepším „desičom“ detí. Lenže žiadny učený ani príšerka z neba nespadli.

Mike s Jamesom vyzerajú, ako keby spolu pracovali od narodenia. Stretli sa však oveľa neskôr, až na Univerzite pre príšerky, kam sa túži dostať každý, kto chce vo svete príšeriek niečo znamenať. Mike o štúdiu na prestížnej škole sníval už ako malý drobec. V podstate svoj život podriadil tomu, aby sa sem dostal.

Zato James, ktorý pochádza z rodiny slávnych príšeriek, o štúdium ani moc nestál, bolo mu totiž jasné, že meno Sullivan ho na akúkoľvek školu dostane tak nejako samo. Chlapci si spočiatku vôbec nerozumejú, dokonca spolu súťažia a predháňajú sa na predmetoch, kto je lepší. Sú ako oheň a voda – jeden je malý, snaživý a sakramentsky šikovný, druhý je veľký, lenivý a občas trošku natvrdnutý – toto na veľké priateľstvo naozaj nevyzerá.

Lenže keď chlapcom hrozí vyhodenie z univerzity, nezostáva im, než spojiť sily a pokúsiť sa vyhrať súťaž v strašení. Ako už to tak býva, nakoniec sa im z partičky totálnych outsiderov podarí dostať nemožné a víťazstvo majú na dosah ruky. Jediný háčik je v tom, že Mike síce vie o strašení úplne, ale úplne všetko, lenže nie je dosť desivý. Podarí sa aj jemu udržať na škole?

Spojenie štúdií Pixar a Disney funguje na jednotku, pričom pokračovanie Príšeriek s.r.o. je toho dôkazom. Skvelý animák, ktorý tak trochu paroduje americké filmy z vysokých (sú tu univerzitné kluby, nerdi, futbalový tím), bude svojou rozmanitosťou a vtipnými príšerkami baviť nielen malých divákov, ale aj rodičov. Jednoducho ideálny film pre spoločné chvíľky napríklad počas daždivého letného dňa…

Príšerky: Univerzita

Pre deti
Hodnotenie FDB 79,9 %
Foto HBO

Réžia Dan Scanlon

Dĺžka 102 min.

Rok 2013

HBO2 štvrtok 19. 7. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC