Pre deti

Bláznivá naháňačka v buši

Bláznivá naháňačka v buši

Príbehy o deťoch, ktoré si musia prejsť pestúnskou starostlivosťou, nebývajú spravidla moc veselé. Novozélandský film Hunt for the Wilderpeople je však pravým opakom.

Všetko začína trochu klasicky. Ricky bol zvyknutý na život v meste, v náhradnej starostlivosti nevydržal nikdy moc dlho, vždy to bolo ťažko zvládnuteľné dieťa, obzvlášť teraz v začínajúcej puberte. Tento milovník hip hopu nielenže nemá rodičov, ale po smrti pestúnky, s ktorou ako-tak po rokoch vychádzal, sa ocitá na novozélandskom vidieku.

Pre nadšencov pre prírodu by to bol určite raj, ale nie pre Rickyho. Jeho nový strýko (Sam Neill) je navyše dosť protivný a o chlapca nemá príliš veľký záujem. Obaja ale nakoniec musia spojiť sily, pretože ich okolnosti donútia skrývať sa v buši. A tu ešte len začína poriadna sranda. Ricky, ktorý je naozaj prírodou nepobozkaný, nieto ešte divokým bušom, sa stáva malým učeníkom svojho ostrieľaného strýka. Ten to síce vie s puškou a v divočine sa vyzná, musí však oceniť nevšedné nápady Rickyho, ktorému to v krajných situáciách nevídane páli. Pri bláznivých naháňačkách sa môžete tešiť na naozaj vtipné momenty.

Režisér Taika Waititi vyťažil z knižného bestselleru Barryho Crumpa naozaj maximum. Nielenže zachoval dejovú linku, množstvo gagov a dialógy, ale vďaka úchvatnej novozélandskej krajine príbeh ešte obohatil dychberúcimi leteckými zábermi. Film je naozaj veľmi vtipný a nabitý dobrodružnými aj napínavými scénami. Baviť asi preto bude viac chlapcov než dievčatá, ale ani rodičia neurobia chybu, keď si Hunt for the Wilderpeople pozrú so svojimi ratolesťami.

Hunt for the Wilderpeople

Pre deti
Hodnotenie FDB 81,3 %
Foto Cinemax

Réžia Taika Cohen

Obsadenie Julian Dennison, Sam Neill, Rhys Darby, Rachel House, Oscar Kightley, Tioreore Ngatai-Melbourne, Cohen Holloway

Dĺžka 93 min.

Rok 2016

Cinemax utorok 29. 8. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC