Film / seriál

Diamanty v podsvetí

Zlodeji drahokamov – kriminálny seriál

Napínavé krimi z prostredia organizovaného zločinu exkluzívne na Skylink 7.

Seriál Zlodeji drahokamov nás zavedie do drsného sveta európskeho organizovaného zločinu. Z Marseille sa dostávame do Maďarska, Londýna, Belehradu a Bosny. K tomu pridajme surový štýl rozprávania, strhujúci dej a skvostne zahrané postavy – výsledkom je vynikajúce žánrové krimi, založené na skutočných udalostiach.

Ružoví panteri útočia

Na začiatku tisícročia boli klenotníctva v európskych mestách cieľom mnohých lúpeží šperkov. Uskutočňoval ich gang zvaný „Pink Panthers“, označovaný za jeden z najodvážnejších v histórii organizovaného zločinu. Potom sa po lupičoch zľahla zem na desať rokov. Lúpež na juhu Francúzska, ktorou seriálové rozprávanie začína, však nesie jasný „panterský“ rukopis. Až na jeden malý, avšak tragický rozdiel: počas úteku zomrie malé dievča. Rozbieha sa séria udalostí, v ktorých figuruje kriminálne podsvetie aj vysoké mocenské kruhy.

Priame svedectvá

Divácky zážitok je umocnený faktom, že príbeh tejto surovej gangsterky má reálne pozadie. Zlodeji drahokamov vychádzajú z námetu francúzskeho novinára Jérômea Pierra. Príbehy dával dokopy po rokoch dôkladných výskumov a priamych svedectiev bývalých členov gangu Pink Panthers. Tvorcovia využili aj výpovede polície, poisťovní, a dokonca aj drogových dílerov v Marseille.

Všetko, čo uvidíte v seriáli, je natočené v reálnych lokáciách. Akčné scény sú veľkolepé a veľmi dobre spracované.
Caroline Benjo, producentka

Zlodejov drahokamov režíroval Johan Renck, ktorý má na konte okrem iného seriály Perníkový tatko, Walking Dead, Batesov motel alebo oceňovanú minisériu Černobyľ.

Autentickosť predovšetkým 

Zámerom tvorcov bolo natočiť klasický kriminálny thriller so zaujímavými postavami. Aby dodali filmu autentickosť, seriál sa natáčal v pôvodných jazykoch: pretože sa seriál odohráva predovšetkým v Londýne, Marseille a Belehrade, hovoria hrdinovia po anglicky, po francúzsky a po srbsky.

John Hurt

Slávny britský herec John Hurt divákov oslnil vo filmoch Sloní muž, Votrelec alebo Harry Potter a Kameň mudrcov a Harry Potter a Dary smrti, kde stvárnil výrobcu čarovných prútikov. V Londýne pôvodne vyštudoval výtvarné, neskôr dramatické umenie. Pôsobil v Royal Shakespeare Company a na Broadwayi.

Zlodeji drahokamov

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Johan Renck

Obsadenie Samantha Morton (Walking Dead – Omega, Minority Report), John Hurt (Votrelec, Harry Potter a Kameň mudrcov, Harry Potter a Dary smrti), Tahar Rahim (Prorok), Goran Bogdan (Fargo)…
V ČESKOM ZNENÍ Josef Pejchal, Lucie Štěpánková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Zdeněk Podhůrský, Oldřich Hajlich, Marek Libert, Igor Bareš…

 

Dĺžka 6 × 60 min.

piatok 1. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC