Dokument

With Pupa: Kúzlo rybolovu

With Pupa

Pupa je zvláštny chlapík. Nie len preto, že pri rybolove používa imitácie článkonožcov a umelé mušky, ale aj v skutočnom živote je trochu čudák, respektíve sa jednoducho riadi vlastnými pravidlami.

Našťastie ale práve táto jeho tvrdohlavosť v klobúku je to, čo jeho relácii dáva neviditeľnú príchuť, na ktorú sa už v prvom rade netešia len milovníci rybolovu.
 
Pupa nedokáže sedieť na jednom mieste, myšlienkami vždy blúdi na nejakom malebnom mieste, na ktorom je vždy čo objavovať. Hory, lesy, potoky, rieky, jazerá, hrady, zámky, lahodné pokrmy, vznešené nápoje a k tomu napínavé rybárske dobrodružstvá.
 
Toto, v dobrom slova zmysle „šialenstvo“ je hybnou silou relácii With Pupa, jedného z úspešných seriálov programu Fishing and Hunting, ktorý nie je bežným filmom o rybolove, je skôr filmom cestopisným, objaviteľským, prírodopisným, gastronomickou fantáziou, vždy so zameraním na jeho milovaný spôsob trávenia času, na rybolov.
 
Každý rybár v priebehu svojho vývoja dospeje raz k bodu, keď získanie úlovku, radosť z lovu už pre neho nie je prvoradé. Kúzlo rybolovu pre neho už nespočíva vo veľkosti ulovenej ryby, ale v rybolove ako takom so všetkým, čo k tomu patrí. Zoznámiť sa s prostredím, v ktorom lovíme, s miestnymi prírodnými a umelo vybudovanými hodnotami, miestnymi zvykmi, objaviť zvláštnosti miestnej gastronómie a medzitým si ponechať čas tiež na rybolov, aj keď nie vždy sme úspešní.
 
Vždy sa zameria na danú tému, najčastejšie na špeciálnu rybu, o ktorej už dlho sníva, ulovenie ktorej nie je jednoduchou, ale nie nesplniteľnou úlohou. Na tento moment sa nabaľuje celý dej filmu a medzitým sa pred nami otvorí cesta, ktorá nás dovedie až k vytúženému cieľu. Na tejto ceste nám osvieti aj najzapadnutejšie zákutia, rušnú atmosféru bazáru v Mostare, tajný atómový kryt Tita, náladu Tokajskej vinohradníckej oblasti, tajomstvo lahodnej chuti piva južných Čiech. Ním popularizovaný aktívny rybolov v pohybe je dostupný komukoľvek a vytvára vynikajúce možnosti na to, aby sme sa o lásku k rybolovu a k prírode, o radosť z objavovania podelili aj s ostatnými.

With Pupa

Dokument
Foto Fishing and Hunting
Fishing and Hunting sobota 3. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC