Šport

Czech Masters ulovilo golfového rebela

D+D REAL Czech Masters – program o športe

Každý august hostí Česko jednu z najväčších športových udalostí, ktoré sa tu pravidelne konajú. Možno bude pre niekoho prekvapením, že je to golfový turnaj série DP World Tour, ktorá patrí pod organizáciu European Tour a hrá sa na všetkých kontinentoch. Neďaleko Prahy vo Vysokom Újezde v golfovom rezorte Albatross sa ôsmykrát uskutoční D+D REAL Czech Masters. Tento rok dorazí okrem iného legendárny Angličan Ian Poulter.

Ak má golf nejaké ikony, ktoré presahujú hranice športu, potom je to určite Ian Poulter. V 46 rokoch má za sebou vyše 20 sezón na svetových turnajoch, za ten čas ich veľa vyhral, ale zapísal sa aj ako rebel. Jeho výstredné oblečenie s typickými kockovanými nohavicami, v mladosti divoké účesy, hádky s divákmi a vyhranené názory z neho urobili globálnu hviezdu. Len na Twitteri ho sleduje skoro 2,5 milióna fanúšikov. Otec štyroch detí má veľmi drahý koníček. Je zberateľom vozidiel Ferrari. Vlastní ich šesť a najcennejším z nich je 1962 California Spider. Len toto auto má hodnotu 11 miliónov dolárov.

Dostáva pozvánky na akcie kráľovskej rodiny, je obľúbeným hosťom britských televíznych show. Aby sa nezabudlo, čo dokázal v golfe, je neodmysliteľne spojený s výhrami Európy v Ryder Cupe, v individuálnych turnajoch ovládol napríklad svetovú jamkovku alebo vyhral turnaj majstrov. „O jeho účasť sme bojovali štyri roky. Nemal žiadne špeciálne požiadavky a naopak potvrdil, že sa zúčastní aj všetkých sprievodných akcií. Jeho účasť je atraktívna aj pre televízne spoločnosti z celého sveta,“ hovorí za promotérsku spoločnosť RELMOST výkonný riaditeľ Pavel Poulíček.

D+D REAL Czech Masters nie je samozrejme len o Poulterovi. Do turnaja vstúpi 156 golfistov, po dvoch kolách to je v piatok, nasleduje tzv. cut a v turnaji zostanú do nedele hráči do 65. miesta. Golf Channel odvysiela počas štyroch dní 19,5 hodiny priamych prenosov. Komentovať ich bude Petr Janouch. Zároveň vyrastie na Albatrosse TV štúdio, kam si bude pozývať hostí Petr Uhlík.   

Medzi hráčmi bude tiež minimálne 10 českých reprezentantov. V špeciálnej pozícii je Filip Mrůzek, ktorý obhajuje minuloročné 12. miesto, čo je historicky najlepšie české umiestnenie v rámci série od roku 1974.  

2 výhry

Najúspešnejším hráčom turnaja je Thomas Pieters (BE)

D+D REAL Czech Masters

Šport
Foto Profimedia.cz
Golf Channel štvrtok 18. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC