Rozhovor s Alfiem Allenom

Z Hry o tróny rovno do sveta Neviestok

Z Hry o tróny rovno do sveta Neviestok

Tvorcovia seriálu Neviestky vsadili na istotu a do tretej série prizvali úspešného herca Alfieho Allena, známeho pod menom Theon Greyjoy z Hry o tróny.

Alfie, myslím si, že pre každého herca je nevyhnutné vžiť sa do svojej postavy. Theona Greyjoya si hral naozaj dlhý čas, aké pre Teba bolo ho zrazu hodiť za hlavu a stať sa Isaacom?

Theon bol špecifický, bolo to celé divoké. Chcem povedať, že samozrejme od začiatku bol stanovený natáčací plán, ale za tie roky som sa naučil spontánne pohybovať dopredu a dozadu. V prípade Isaaca išlo naozaj o iné tempo, iný chod, s inými ľuďmi a v úplne inom prostredí a mne to jednoducho prišlo celé prirodzené, čo bolo úžasné.

Neviestky sú jednoznačne skvelým seriálom s úžasným ženským obsadením, stále mám na mysli jednu vec, a to, že keď je tak veľa žien pokope, veci sa začnú komplikovať. Aké bolo pre Teba zapojiť sa do prevažne ženského kolektívu?

Úžasné. Bolo to jednoznačne úžasné. Nepovedal by som, že v tom bol rozdiel od iných projektov, ktorých som sa zúčastnil. Ale áno, po celý čas ako sme natáčali, bola na scéne dobrá nálada. Nehovoriac o tom, že môjho brata hral Ash Hunter. Skrátka obaja sme sa cítili viac než pohodlne.

Samotná téma Neviestok je značne provokatívna. Aká bola Tvoja prvá reakcia, keď si dostal scenár?

Bolo zaujímavé sledovať Isaacovu cestu k dosiahnutiu svojich cieľov vo svete, v akom sa pohyboval. A čo sa týka jeho provokatívnej nátury, s tým som problém nemal. Vnímal som to skôr ako výzvu. Páčia sa mi veci, ktoré môžu byť podnetné a potom pozorujem, čo to spraví so mnou samým. Povedal by som, že pri Isaacovi nikdy neviete, čo spraví ako ďalšie. A celkovo samotná téma Neviestok je provokatívna. Takéto nevestince existovali v 18. storočí a určite sa v tom období diali šialené veci.

Povedal by si nám trochu viac o svojej postave? Čo si na nej mal rád a čo naopak nie?

Isaac so svojím bratom Halom v minulosti bojovali v armáde a čo mi na mojej postave naozaj imponuje je, že dokáže veci dotiahnuť až do konca. Isaac vystupuje ako niekto, kto je rázny vo svojich rozhodnutiach a činoch. Hal je zasa metodický a veci skôr plánuje, pričom Isaac robí veci skôr na drzovku. Takže na ňom mám rád jeho spontánnosť. A aj keď tak navonok nevystupuje, je tiež romantický, hlboko vo vnútri chce mať niekoho pri sebe.

Isaac je rázna, ale vnútri veľmi ľudská postava

Takže, ak by si ho stretol v skutočnom svete, boli by ste priatelia?

Nie som si celkom istý, záležalo by to od okolností. Ak by sme mali obaja dobrý deň, tak asi áno.

Čo bolo pre Teba najväčšou výzvou v Neviestkach?

Jednoznačne ľudská stránka. Postava Isaaca je vo svojom vnútri ľudská. A to som musel nejako zahrať, čo dúfam, že sa mi aj podarilo. Taktiež som musel trochu bojovať s faktom, že podniká v biznise v akom podniká a spravil aj veľa nechutných vecí. To bola pre mňa asi najväčšia výzva. Spojiť tieto dve veci a nájsť v ňom ľudskosť.

Prečo by si diváci mali pozrieť Neviestky?

V prvom rade je to skvelo napísané. Myslím si, že Moira Buffini je fantastická autorka. Zároveň je to seriál, ktorý je nielen napísaný ženou, ale ženou je aj zrežírovaný, všetky hlavné postavy sú ženského pohlavia, čo je niečo naozaj netradičné a myslím si, že aj jedinečné pri tvorbe seriálov. Taktiež je to seriál, ktorý vyzdvihuje samostatnosť a emancipáciu žien v čisto mužskom svete, ktorým riadenie nevestinca jednoznačne je.

Tiež si myslím, že táto téma je relevantná aj v dnešnej dobe. Pozícia moci by rozhodne mala byť medzi pohlaviami rozdelená rovnomerne. A myslím si, že to je hlavný dôvod prečo si pozrieť tento seriál. Ale zároveň je tento seriál aj veľmi zábavný. Veľmi veľa sa tam deje a je tam veľa rôznorodých postáv. A aj keď ide o drámu, sú v nej skvelé komediálne momenty, ktoré dotvára napríklad Holli Dempsey. Je úžasná.

Prečo si sa rozhodol stať práve hercom?

Predpokladám, že hercom som sa stal jednoducho preto, lebo rád hrám. Mám rád ten pocit, keď veci vyjdú a dokonca aj keď nevyjdú. Vyrastal som na pantomíme, takže ak tam niečo nevyšlo ako malo, bolo skvelé vedieť, že to musíš do konca nejako napraviť. Povedal by som, že ten aspekt v herectve je aj pre mňa veľmi zaujímavý. Takže ak sa chcete stať hercom, skúste sa najprv vystrašiť pri akejkoľvek situácii a uvidíte, ako sa budete cítiť.

Pred pár rokmi si povedal, že by si rád robil zasa viac divadelných projektov. Je to stále pravda? Plánuješ robiť na niečom konkrétnom?

Naozaj by som bol rád, je to niečo, čo som už dlhší čas nerobil. Hrať na doskách je naozaj niečo, čo si užívam. Myslím si, že je to najlepší spôsob ako sprostredkovať posolstvo mladému obecenstvu. Takže áno, záujem o divadelné herectvo budem mať určite vždy.

Najnovšiu sériu Neviestok, v ktorej Alfie Allen zohrá dominantnú úlohu a ovplyvní životy sestier Wellsových, si môžete od 9. 10. pozrieť každú stredu na televíznej stanici Epic Drama HD o 21.00.

 


Alfie Allen ( *12. septembra 1986, herec)

Britský filmový a seriálový herec sa narodil v Hammersmithe ako syn filmovej producentky Alison Owenovej a waleského herca Keitha a. Na televíznych obrazovkách sa prvýkrát objavil v roku 1998 vo filme You Are Here. V tom istom roku si zahral aj vo filme Kráľovná Alžbeta, na ktorom pracovala ako producentka aj jeho matka. Preslávil sa predovšetkým úlohou Theona Greyjoya v seriáli televízie HBO Hra o tróny alebo ako Iosef Tarasov v americkom filme John Wick.

Rozhovor
Foto Epic Drama

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC