Film / seriál

Ulica Cloverfield 10

Ulica Cloverfield 10

Mladá žena sa prebudí pomlátená v podzemnej kobke. Posledné, čo si pamätá, je, že do nej na ceste narazilo ďalšie auto. Človek, ktorý ju zachránil, tvrdí, že Zem zničil apokalyptický útok a všetok pozemský život vymizol.

Michelle (Mary Elizabeth Winstead) pomaly zisťuje, čo je jej záchranca zač. Podivín Howard (John Goodman) je tzv. „prepper“, teda človek, ktorý tuší, že jedného dňa príde koniec sveta, a tak sa na to starostlivo pripravuje. Jeho podzemný bunker má komfortné vybavenie od WC cez sprchu po kuchyňu a zásoby jedla na niekoľko rokov dopredu. Okrem Howarda sa v ňom ukrýva aj jeho kamarát Emmett (John Gallagher), ktorý pomáhal so stavbou. Howard tvrdí, že vonkajší vzduch je kontaminovaný a pre ľudí smrteľne nebezpečný, jeho správanie je ale čím ďalej zvláštnejšie a Michelle teórii o útoku mimozemšťanov neverí. Predsa len v nej však hlodá červíček pochybností – čo ak má Howard pravdu a jej väzenie je v skutočnosti jedinou záchranou? Film, ktorý produkoval J. J. Abrams, je svojím dejom prepojený s filmom Cloverfield z roku 2008.

Ulica Cloverfield 10

Film / seriál
Hodnotenie FDB 70,6 %
Foto Cinemax

Réžia Dan Trachtenberg

Obsadenie John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr., Douglas M. Griffin, Suzanne Cryer, Frank Mottek, Jamie Clay

Dĺžka 105 min.

Rok 2016

Cinemax pondelok 9. 10. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC