Film / seriál

Predstavenie stanice: Cinemax

Predstavenie stanice: Cinemax

Stanica, ktorá ponúka ten najlepší výber zo svetovej kinematografie pre celú rodinu, v posledných rokoch produkuje aj výborné vlastné seriály.

Cinemax pôvodne vznikol len ako akési odkladisko filmov a seriálov, ktoré boli premiérovo premietané na jeho sesterskej stanici HBO. Postupne sa ale vyprofiloval ako samostatný kanál, ktorý má svoje špecifiká. Jedným z nich je, že v programe si príde na svoje úplne každý bez ohľadu na vek, pohlavie alebo preferovaný žáner. Každú nedeľu na ňom diváci môžu vidieť premiéru filmu, v sobotu zase premiéru seriálu. Stredy sú vyhradené oceňovaným drámam a thrillerom. Čo sa týka vlastnej produkcie, medzi najúspešnejšie seriály Cinemaxu v posledných rokoch patrí Banshee. Dramatický seriál má neobvyklú zápletku – bývalý trestanec sa neuveriteľnou zhodou okolností stane šerifom vo vidieckom amišskom mestečku prešpikovanom zločinom a korupciou.

Ďalším veľmi úspešným a oceňovaným seriálom z produkcie Cinemaxu je The Knick, v ktorého hlavnej úlohe sa predstavuje hollywoodsky herec Clive Owen. V newyorskej nemocnici Knickerbocker Hospital na začiatku dvadsiateho storočia pracovali pokrokoví lekári, ktorí sa ako prví snažili liečiť dovtedy nevyliečiteľné choroby, operovať dovtedy nevyskúšanými postupmi a ich nasadenie si samozrejme vyberalo svoju daň v ich osobných životoch. Dramatický seriál režíroval oscarový režisér Steven Soderbergh a Clive Owen v úlohe doktora Thackeryho predvádza svoj životný výkon.

Premiéry Cinemaxu na Skylinku

Film / seriál
Foto Cinemax
Cinemax piatok 1. 9. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC