Film / seriál

Otec

Otec – britská dráma

V ľudskom živote existujú výzvy, ktoré zdolať nemožno. O jednom takom rozpráva aj strhujúca britská oscarová dráma Otec.

Príbeh osemdesiatnika Anthonyho, ktorý trpí Alzheimerovou chorobou, je bez akéhokoľvek pátosu, a napriek tomu sa vám ihneď dostane pod kožu. Režisér Florian Zeller totiž dokázal dômyselným trikom preniesť všetku úzkosť z postupného úbytku duševných síl hlavného hrdinu priamo na diváka.

Rozpadajúci sa svet tak vnímame Anthonyho očami, spolu s ním blúdime rozľahlým londýnskym bytom, snažíme sa zorientovať v čase, uvedomiť si, čo je realita a čo obyčajné predstavy, prečo ľudia okolo menia tváre a veci svoje ustálené miesto. Je to vysiľujúci zápas s nulovou šancou na výhru. Ústrednú hereckú dvojicu tvorí Olivia Colman v úlohe Anthonyho dcéry, otca si zahral Anthony Hopkins. Olivia Colman je považovaná za najlepšiu herečku svojej generácie, a právom. Tomuto filmu však vládne sir Anthony Hopkins, ktorý za svoj vskutku fenomenálny výkon získal v roku 2021 Oscara. Nezabudnuteľný film, ak budeme mať šťastie…

Otec

Film / seriál
Hodnotenie FDB 80 % Hodnotenie redakce
Foto Profimedia.cz

Réžia Florian Zeller

Scénár Christopher Hampton, Florian Zeller

Obsadenie Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Olivia Williams, Imogen Poots, Rufus Sewell

Dĺžka 97 min.

Rok 2020

Cinemax nedeľa 3. 4. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC