Film / seriál

Kráľ Peter I.

Srbský životopisný film Kráľ Peter I.

Fantastický srbský film o začiatku prvej svetovej. Lacnejší ako Hollywood, ale o to pravdivejší a mrazivejší. Vojak Ryan bez americkej pompy.

Prišlo to tak nejako odnikiaľ. Zrazu sa vynoril film od režiséra Petara Ristovskiho, ktorého nikto poriadne nepoznal, film, ktorý obratom zabezpečil, že ho už poznať budeme. Najmä tí z nás, ktorí sú fanúšikmi podobných historických tém. Projekt totiž prináša správnu dávku ľudského heroizmu, je dlhý a detailmi nešetrí. Preto do kín išla o pol hodiny skrátená verzia, ktorá film robí ľahšie stráviteľným aj pre tých, ktorým je podobná tematika cudzia. Srbské filmy všeobecne sa za hranice tak často nedostávajú a keď, tak sa jedná o Srpski film, ktorý tamojšej kinematografii priniesol skôr nemravnú reputáciu. Tak ako tak, ich filmy v sebe nesú tú nepokojnú, drsnú príchuť, na ktorú sú Amerika a západ Európy príliš mäkkí. Tak sa do toho pustite, či už ste nadšenci vojnovej histórie, alebo jednoducho máte radi zaujímavé projekty.

Kráľ Peter I.

Film / seriál
Foto Cinemax

Réžia Petar Ristovski

Obsadenie Lazar Ristovski, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Marko Baćović

Dĺžka 85 min.

Rok 2018

Cinemax nedeľa 22. 11. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC