Film / seriál

Kradneme s láskou

Will Smith a Margot Robbie

Romantická krimikomédia Focus diváka nabáda už svojím názvom: focus znamená zaostriť, sústrediť sa, hlavne na detaily, pretože každý z nich môže hrať kľúčovú úlohu. Preto sa sústreďte, on je starý podvodnícky profík, ona začiatočníčka. Alebo je to inak?

Nicky sa v tomto biznise pohybuje už dlho. Presne vie, kedy, kde, čo a ako ukradnúť a má na to aj skúsený tím expertov. S Jess sa zoznámi v New Yorku, kde trochu neskúsená, ale sakramentsky sexy blondína skúša banálnymi trikmi okrádať bohaté obete. Slovo dá slovo, iskra preskočí a dvojica sa presunie do New Orleans, kde sa má konať zásadný zápas v americkom futbale: štadión predsa naplnia fanúšikovia, ktorí si budú viac než vlastných vreciek hľadieť diania na ihrisku. Veľká akcia klapne – lenže Nicky má svoje pravidlá a Jess musí ísť z jeho kruhov nabok. Ale o tri roky neskôr v Buenos Aires na pretekoch Formuly 1…

Focus je jedna veľká hra: medzi hlavnými zúčastnenými aj s divákmi. Nicky je vždy o krok napred oproti ostatným aktérom aj publiku. Že sa od Jess nechal zbaliť? Presne vedel, čo na neho tá sexbomba skúša. Že impulzívne podlieha ponukám k stávkam? Všetko má dopredu pripravené. Sledovať tento film je ako sedieť pri stole s ruletou: nikdy neviete, ktoré číslo nakoniec padne.

Aj napriek dôkladne premyslenému scenáru zostávajú najväčšími lákadlami Focusu herecké hviezdy. Will Smith ako Nicky opäť dokazuje, že jednoducho odmieta starnúť: takmer päťdesiatročný herec má v sebe stále tú rovnakú mladícku sviežosť a dychtivosť ako pred dvoma dekádami. Sekunduje mu vynikajúca Margot Robbie, jedna z tých tvárí strieborného plátna, ktoré vyzerajú oveľa lepšie v pohybe než na fotografiách. Herečka pôvodom z Austrálie tým pripomína okrem iného rodáčku z Juhoafrickej republiky Charlize Theron.

Focus je rovnako ako guľôčka v rulete nevypočítateľný a nepredvídateľný. Vyhrá láska? Zvíťazia peniaze? Ako to má Nicky s otcom a dedom? Koho Jess naozaj miluje? A medzi ktoré rebrá treba človeka streliť, aby to prežil? Otázniky sa vŕšia až do záverečných titulkov.

Život, biznis i láska sú jedna veľká hra. A Will Smith a Margot Robbie v nej žiaria. Jedno prekvapenie za druhým sa na seba balí ako gule snehuliaka a záverečné vyvrcholenie je dokonalá „mrkva“ priamo medzi oči.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Focus

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74,2 %
Foto HBO

Réžia Glenn Ficarra, John Requa

Scénár Glenn Ficarra, John Requa

Obsadenie Margot Robbie, Will Smith, Rodrigo Santoro, Robert Taylor, Joe Chrest, Adrian Martinez, BD Wong

Dĺžka 105 min.

Cinemax utorok 31. 5. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC