Rozhovor

Šťastný výherca súťaže: Ivo Randýsek si Paríž vychutnal naplno

Ivo Randýsek s manželkou pred Louvrom

V marci a apríli mohli zákazníci Skylinku vyhrať zájazd do Paríža. Súťaž sa konala v spolupráci s dokumentárnou stanicou Travel Channel HD a seriálom Labužnícke vlaky Jonathana Phanga. O výhru sa uchádzalo takmer 2 000 súťažiacich. Celkovým výhercom zájazdu sa stal pán Ivo Randýsek z malej dedinky Poříči neďaleko Sokolova. A vy si prečítate ako výherca prežil víkendový pobyt…

Ako ste sa vlastne o súťaži dozvedeli?

O súťaži som sa dozvedel na internete, keď som si na stránkach satelitnej televízie Skylink pozeral, čo je nového. Zaujala ma súťaž o zájazd do Paríža pre dve osoby. Otázky neboli ťažké, pretože seriál Labužnícke vlaky Jonathana Phanga na dokumentárnej stanici Travel Channel HD mám rád. Najskôr ma síce odrádzalo to, že je zájazd letecký a ja nemám z lietania dobrý pocit, ale potom som si uvedomil, že moja priateľka Marta má v máji narodeniny, a že by to bol celkom pekný darček. Je zvláštne, že som v tú chvíľu nerozmýšľal ani tak o tom, že je to súťaž, ale skôr som riešil, či tam chcem ísť, alebo nie. 

Už ste niekedy niečo vyhrali, alebo to bola Vaša prvá výhra tohto typu?

Nie, nevyhral. Asi preto, že som sa takýchto súťaží nikdy nezúčastňoval. Neveril som tomu, že by som mohol vyhrať, ale veľmi som si to v tú chvíľu prial, aby to bola pravda. Hneď ma napadlo, že budem mať pre svoju priateľku skvelú správu.

Boli ste v Paríži prvýkrát?

Priateľka Paríž navštívila prvýkrát. Ja som tam bol niekedy v roku 1989, keď sa otvorili hranice na Západ. Bol to typický zájazd tej doby, kedy nás posadili do autobusu a vlastne sme z neho štyri dni poriadne ani nevystúpili, ale boli sme v Paríži. Tento pobyt v Paríži som si naozaj užil. Výlet loďou po Seine, večera v reštaurácii 58 tour Eiffel na Eiffelovej veži, návšteva predstavenia Feerie v kabarete Moulin Rouge, perfektné ubytovanie s raňajkami v luxusnom hoteli Sofitel Arch De Triomph neďaleko Víťazného oblúka, to všetko bolo súčasťou výhry! Napriek tomu, že sme v Paríži boli len od piatkového rána do nedeľného podvečera, navštívili sme Sacré-Coer na Montmartre, musem Louvre, bulvár Champs-Elyseés sme prešli od Víťazného oblúka až k Louvru a zasa späť. Užili sme si piatkovú večernú prechádzku po nábreží Seiny, ktorá nám ukázala, ako Parížania trávia svoje večery na piknikoch s priateľmi s pohárom vínka. Aj tak si myslíme, že sme určite nestihli prejsť všetko, čo táto francúzska metropola ponúka. Paríž je totiž skutočne veľký a krásny! Aspoň máme dôvod sa tam vrátiť… Asi sa budem musieť pozrieť na stránky Skylink, či sa opäť nekoná nejaká súťaž o zájazd do Paríža, či iného mesta, napríklad taký Londýn by sme tiež určite radi videli…

Prezradíte nám, či sledujete stanicu Travel Channel HD a poprípade, aký program je Váš obľúbený?

Stanicu Travel Channel HD sledujem často. V poslednom období  ma napríklad baví program Toto je Brazília. Cestovanie s televíziou je zábavné a jednoduché. Ale to, čo človek zažije na vlastnej koži, či už je to návšteva Paríža, alebo splavovanie českých riek v kanoe, tomu sa nič nevyrovná.

Ako dlho využívate služby satelitnej televízie Skylink a máte svoj obľúbený programový balíček?

Satelit som dostal k narodeninám pred troma rokmi a odvtedy využívam služby satelitnej televízie Skylink. Teraz mám predplatený balíček Kombi. 
Rozhovor
Foto Ivo Randýsek

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC