Rozhovor s herečkou Evou Decastelo

S manželom sa hádať nedá

Rozhovor s herečkou Evou Decastelo

Eva Decastelo má niečo, čo nemajú automaticky všetky celebrity. Je prirodzene milá a vie na vás vysielať takú tú pozitívnu energiu, v ktorej sa cítite príjemne. Proste aj keď ju stretnete prvýkrát, máte pocit, že sa s ňou poznáte od strednej školy.

Film aj televízia drieme v koronavírusovom spánku. Cítite sa zase pripravená na plnú prevádzku, alebo by ste si tie nútené „prázdniny“ pokojne predĺžili? 

Vďaka natáčaniu Slnečnej a ďalším aktivitám, ktoré covid zatiaľ nezastavil, našťastie žiadne prázdniny zatiaľ nemám. A som veľmi rada. Síce milujem spánok a keď je príležitosť váľať sa v posteli, tak ju rada využijem, ale neviem to dlho. Potom potrebujem niečo robiť. Navyše ma Slnečná tak veľmi baví.

Ako celé nútené voľno znášajú deti?

Do chvíle, než ideme kontrolovať splnené úlohy do školy, tak sú nadšené. Dokážu sa totiž doma zabaviť.

A ako sa im vlastne v škole darí?

Zatiaľ musím zaklopať, že dobre. Aj keď dištančná výučba má samozrejme negatívny vplyv na nové učivo. A aj keď sa snažíme vysvetľovať, nemáme toľko času, aký by precvičovaniu mohli venovať v škole.

Síce milujem spánok a keď je príležitosť váľať sa v posteli, tak ju rada využijem, ale neviem to dlho

A akú známku by ste si s manželom dali za svoje pedagogické schopnosti?

Asi dobrú. Napokon sme to obaja v nejakej podobe študovali. Len trpezlivosť nám trochu chýba. A tiež čas. Takže som sa dohodla so slečnou, ktorá chodí deti doučovať. Je pravda, že s ňou obe deti menej protestujú, že sa musia učiť.

Premýšľali ste o vytváraní vlastného karanténneho obsahu, tak ako to robili niektorí herci, celé divadlá a pod.?

Svoj vlastný som zatiaľ neplánovala, pretože mám pocit, že ho je plno a verím, že je aj zábavnejší a lepší, než by som dokázala stvoriť sama. Mám vážne veľké šťastie, že niektoré moje pracovné projekty idú ďalej.
 

Ako sa tešíte na ďalšiu prácu na seriáli Slnečná?

Prácu na Slnečnej milujem, mám skvelý kolektív dievčat, ktoré spolu točia, a tak sa na každý natáčací deň tešíme. Nie je to totiž len práca, ale aj stretnutie s kamarátkami. Preberieme klebety a pekne sa zabavíme.

A aká je práca s režisérmi Liborom Kodadom a Jaromírom Polišenským?

Všetci režiséri, ktorí Slnečnú točia, sú skvelí. Vďaka tomu, že seriály ako Slnečná sú dlhodobé projekty, tak funguje natáčanie v rodinnej atmosfére a v pohode. My vieme, čo od nás režiséri chcú a oni poznajú naše možnosti.

Hádate sa niekedy s manželom kvôli „dvojrolám“ scenárista-manžel a herečka-manželka? Alebo sa naopak na spoločné projekty vždy tešíte?

S manželom sa nedá hádať, takže aj keby som náhodou chcela, tak mám smolu. On sa proste neháda. Keď má pocit, že sa nedám zastaviť, tak odíde alebo ma začne ignorovať a počká, až ma to prejde. Ale aj tak by sme sa nehádali kvôli práci. Vzájomne sa podporujeme a hovoríme si pravdu.

Čo od Vás môžeme v televízii po Ohnivom kurčati a Slnečnej čakať nové? Máte rozpracované projekty, o ktorých sa už smie hovoriť?

Slnečná sa ešte pár mesiacov bude natáčať. A okrem toho robím pár projektov pre rôzne internetové televízie.

Máte za sebou skutočne eklektickú kariéru od divadla, filmu, televízie, produkcie až po moderovanie. Je ešte nejaký žáner, ktorý vás zaujíma a do ktorého by ste chceli preniknúť?

Zvažovala som štúdium psychológie, ale bohužiaľ by som nenašla dosť času. Stále mám dosť inej práce a keď si k nej pridám rodinu, trochu toho športu a svoje obľúbené sci-fi knihy, tak už je čas len na to váľanie sa v posteli.

Späť k deťom, tie už si prácu pred kamerou vyskúšali. Baví ich to? Alebo už majú okrem astronautov predstavu o inom povolaní?

Zatiaľ ich to baví veľmi, ale možno aj preto, že ich k ničomu nenútime a nesnažíme sa, aby sa tomu venovali profesionálne. Zatiaľ je to fakt len zábava. Navyše sa každý profiluje inak. Míša je vedecký a študijný typ, je veľmi šikovný a už teraz zvažuje, na akú vysokú školu pôjde. Zuzanka naproti tomu rada tancuje a hranie jej ide samo. Ale zatiaľ nepovedala, že by chcela byť herečkou alebo moderátorkou.

 


Eva Decastelo (* 12. septembra 1978 / herečka)

Je česká modelka, herečka a moderátorka pochádzajúca z Litoměříc. Pôvodne študovala pedagogiku, ale už v 14 rokoch jej učaroval modeling. Potom už to bol len malý krôčik k divadlu a neskôr k televízii a filmu. Zahrala si aj v zahraničných projektoch, napr. v pokračovaní seriálu Xena či v sci-fi Deti Duny. Vidieť sme ju mohli aj v českých filmoch Panic je nanic či Bolero. V súčasnosti ju môžeme vidieť v českom televíznom seriáli Slnečná.

Rozhovor
Foto Kristýna Solaříková

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC