Rozhovor s Liborom Boučkom

Pri práci sa môžem začať opakovať a to je nebezpečné!

Pri práci sa môžem začať opakovať a to je nebezpečné!

Je jedným z najžiadanejších moderátorov, pretože dokáže s eleganciou a vtipom uvádzať akúkoľvek spoločenskú udalosť či veľkolepý galavečer. Libora Boučka ale napĺňa aj vymýšľanie televíznych relácií nielen pre českých divákov. Niekedy je sám prekvapený, čo sa na obrazovkách chytí, ale ako hovorí, je to vkus ľudí a ten je správny. A to je jediné, čo musí rešpektovať.

Chystáte sa v lete vydať na dovolenku, alebo budete v pracovnom procese, tak ako po celý rok, teda v pekelnom tempe?

V lete si doplním poznávanie nádherného kúta planéty, kde nie sú moc turisti a kam sa ľudia príliš nedostanú. Pred ôsmimi rokmi som si zamiloval Polynéziu a beriem batoh na chrbát a vyrážame s priateľkou na šesť týždňov čiastočne na Fidži a Tuvalu.

Dokážete si na dovolenke odpočinúť, alebo stále myslíte na prácu a na rôzne projekty, ktoré máte v hlave?

Je hrozne nutné vypnúť. Vypnem si aj telefón a zapnem ho, keď sa vrátim. Chcem načerpať nejakú inšpiráciu, upokojiť sa a prečítať si aj knihy. Pri mojej práci sa môže začať človek opakovať a to je hrozne nebezpečné.

Prezradíte, aké veľké akcie Vás čakajú, keď sa vrátite z exotických ciest?

Robím veľa podujatí, ktoré sa opakujú, a som za ne rád. Česká republika bude bojovať o čo najväčší úspech na Eurovízii, v postprodukcii budú ďalšie diely Pevnosti Boyard a máme ešte štyri formáty relácií, ktoré som sledoval v zahraničí. Chcel by som ich pre náš trh adaptovať a skúsiť ponúknuť niektorým televíziám. Vlastne aj počas dovolenky na Fidži sa teším, že navštívim jedno veľké natáčanie, ktoré sa tam teraz odohráva.

Čo je podľa Vás najhoršia úloha v relácii Pevnosť Boyard a chceli by ste si to vyskúšať na vlastnej koži?

Urobil by som tam úplne všetko. Vzhľadom na to, že ten program má tridsaťročnú tradíciu a vyrába sa pre toľko krajín, tak je to najbezpečnejšie miesto na svete. Keby sa tam čokoľvek stalo, bola by to pre nich veľmi zlá reklama. Keby som chcel druhýkrát v živote skočiť bungee jumping, tak jedine tam. To platí napríklad aj pre potápanie do hĺbky alebo stretnutie s rôznymi zvieratami.

Ste jeden z najžiadanejších moderátorov. Zažili ste niekedy vypätú chvíľu, kedy ste nestíhali rôzne akcie, pretože sa Vám termínovo krížili?

Vlani to pre mňa bolo ťažké. Mal som prenos Eurovízie zo Štokholmu, ktorý končil o druhej ráno a večer som mal v Prahe vyhlasovanie najlepších futbalistov sezóny. To bolo veľmi krízové mať dva priame prenosy počas 24 hodín v dvoch rôznych krajinách. Všetko sa ale dá zvládnuť. Dôležité je byť logisticky šikovný. Tá práca je pre mňa radosť. Ja neoperujem, tým pádom nemám zodpovednosť za ľudský život.

Často moderujete aj veľké športové podujatia. Aký šport máte najradšej a máte aj nejaký nezabudnuteľný zážitok s tým spojený?

Keď si idem zašportovať, tak hrám futbal. To je také najjednoduchšie. Aj tenis je hrozne fajn. Najsilnejšie zážitky mám práve z tenisu, kedy Česi vyhrávali Fed Cup a Davis Cup. V máji som bol aj na Veľkej cene Formuly 1 v Monaku. Nie som fanatický fanúšik formule, ale keď som sa tento rok dostal do boxov stajne Ferrari, tak to pre mňa bolo neuveriteľné. Videl som sa s pilotom Sebastianom Vettelom alebo legendárnym Nikim Laudom. Tá atmosféra pretekov ma pohltila.

Sú akcie, ktoré by ste nikdy nemoderovali, alebo sa premôžete aj v prípade niečoho, s čím napríklad morálne nesúhlasíte?

Pre mňa je to politika a akákoľvek akcia politickej strany. Keď človek niečo pre tú politickú stranu robí, tak musí byť stopercentne presvedčený, že je to správne. Som apolitický človek a mám istý skromný názor. Nie je postavený na nejakých veľkých znalostiach a nikomu ho nepodsúvam. Politické akcie by som nerobil.

Splnili ste si kariérny vrchol alebo máte niečo, čo viete, že by ste chceli robiť?

Kým nemám deti, tak chcem skúsiť, či existuje možnosť robiť niečo v zahraničí. Vonku zanechávame dobré meno a chvália nás veľké kapacity v obore. Chcem zistiť, či to chválenie sú iba frázy, alebo ma pustia aj niekam ďalej.

Na chyby sa snažím čo najskôr zabudnúť, ale ešte pred tým sa z nich poučím.

Ako vlastne Vaša partnerka zvláda to, že ste veľmi pracovne vyťažený?

Chýba jej, že spolu počas sezóny nie sme tak často, ako sú napríklad ostatné páry. Ale napríklad na natáčaní Pevnosti Boyard bola so mnou a starala sa o účastníkov a vysvetľovala im všetky náležitosti. Bola vlastne členkou produkčného tímu. Aj teraz na Fidži ideme spolu a tešíme sa.

Neplánujete s priateľkou Vašu tretiu svadbu?

Každé dievča má v sebe ten sen o bielych šatách. Je to pre mňa ťažké ísť do toho tretíkrát. Nemôžem to vylúčiť ani potvrdiť. Je tam aj ten druhý krok, že si aj ja prajem dieťa. Človek si musí byť istý vo chvíli, keď má práve to dieťa. To je omnoho dôležitejšie. Svadba je samozrejme pekná udalosť, ale omnoho prevratnejšie je to dieťa.

Libor Bouček (* 2. 12. 1980, moderátor a dabér)

Vyhľadávaný televízny a rozhlasový moderátor, dabér, ale aj príležitostný herec. Študoval katedru produkcie na pražskej DAMU, objavil sa vo filmoch Rafťáci či Panic je nanic. Nielen v Českej republike vystupoval vo veľkých televíznych reláciách ako je Zlatý slavík, Československá SuperStar, Česká Miss alebo Eurovision Song Contest. Teraz moderuje na rádiu Frekvence 1 a reláciu Pevnosť Boyard. Bol dvakrát ženatý. Prvýkrát so slovenskou moderátorkou Mariannou Ďurianovou a druhýkrát s Janou Hlaváčkovou. Teraz je jeho partnerkou finalistka Miss 2014 Gabriela Bendová.

Rozhovor
Foto profimedia.cz, TV Prima

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC