Rozhovor s Adamom Myšíkem

Presadiť sa v Amerike, to je môj sen!

Presadiť sa v Amerike, to je môj sen!

Má čerstvých dvadsať rokov, ale vystupuje ako skúsený profesionál. Aby aj nie – ako dieťa vyrastajúce v rodine populárneho hudobníka je na prítomnosť fotografov a novinárov zvyknutý od plienok. Pre Adama je práca jeho najväčším hobby a najradšej by sa venoval všetkým svojim trom láskam dohromady – herectvu, spevu a tiež modelke Diane, do ktorej je už rok po uši zamilovaný.

Aktuálne natáčaš letnú komédiu Bajkeři, akú úlohu vo filme stvárniš?

Je to paráda, točiť v júni nadnesenú komédiu s hercami, ktorí sú zároveň mojimi kamarátmi! Hrám chlapca, ktorý je úplne skvelým spodobením súčasnej generácie, fixovanej na sociálne siete a virtuálnu komunikáciu. Na cyklovýlete sa stretne s úskaliami reálneho života, ako interakciou s dievčatami mimo obrazovku mobilu, a je to dosť vtipné. Písal to Petr Kolečko, autor Masaryka alebo Okresného preboru.

Budeš mať aj cez leto veľa práce?

Diár mám teda neskutočne nabitý! V júni 18 dní natáčam a 12 dní koncertujem, a keď mám náhodou pol deň bez týchto dvoch hlavných činností, tak je tam napríklad dabovanie alebo moderovanie. Ale to nie, že by som sa sťažoval – som veľmi rád za tieto príležitosti.

Voľna máš teda ako šafranu, ako ho najradšej využívaš?

Pôjdeme s priateľkou na dva týždenné výlety k moru. Ona pri práci tiež veľa cestuje, takže sme si voľné týždne museli zarezervovať veľmi dopredu. Moc sa už teším.

Aká poloha je Ti vlastne bližšia – herectvo alebo spev? V čom sa cítiš istejšie?

Táto otázka sa ponúka, sám na ňu ale nepoznám odpoveď. V Spojených Štátoch je celkom bežné, že existujú hviezdy, ktoré sú úspešnými hercami a spevákmi, napríklad Justin Timberlake. V Česku má niekto tú druhú činnosť vždy výrazne upozadenú. Veľmi by mi pomohlo, keby Bajkeři uspeli, ono to potom dodá energiu a sebavedomie k ďalšej tvorbe. Od júla ale bude primárnou činnosťou určite hudba, pripravujem nový materiál.

Nerobí Ti problém zapamätať si texty v scenári?

Repliky mi problémy nerobia. Skôr mi vypadne nejaký anglický text, keď spievam cover na koncerte – tam totiž sledujete tempo, zvuk, publikum, kapelu… na pľaci filmu vás rozhodí menej vecí. Takže mi stačí si repliku zapamätať pred natočením konkrétnej scény. Predtým ale samozrejme študujem celý scenár.

Spomenul si Ameriku. Chystáš sa tam zase v blízkom čase kvôli filmovým castingom?

V pláne som mal na jar a leto niekoľko výjazdov, ale práca na filme, novej hudbe a koncertovanie to v podstate znemožnili. Túto kapitolu ale nepovažujem za uzavretú a určite sa budem ďalej snažiť sa tam herecky presadiť.

V šoubiznise som od 10 rokov, normálny život nepoznám

Akú úlohu by si si tam prial získať? A dokázal by si si predstaviť usadiť sa za oceánom natrvalo?

Nechcel by som v USA stráviť život, ale prežiť niekoľko rokov v Los Angeles, keď vyjde vysnívaná práca pre hollywoodsku produkciu, tomu sa nedá povedať nie! Bavilo by ma napríklad hrať upíra alebo tajného agenta.

Povieš nám niečo o Tvojom pripravovanom hudobnom projekte?

Oproti prvému albumu bude dosť prelomový. Vydal som sa do žánru, ktorý mi je najbližší: do moderného tanečného štýlu à la Major Lazer, The Chainsmokers, Calvin Harris. Na konci leta budete počuť prvý singel a budem si želať, aby prekonal Tvoje světy, ktoré stále považujem skôr za pilotný singel k mojej kariére než naozajstný úspech. A popri tom sme naspievali titulný song k Bajkerom so Celeste Buckingham.

Čo je podľa Teba predpokladom pre dobrú pieseň? Zvládneš si sám napísať celý text?

Väčšina nápadov na pesničky vychádza z nejakej mojej gitarovej vyhrávky a úryvku textu. Takže základom pre mňa je nosná melódia a štruktúra refrénu. Už tam to musí fungovať. Tieto nápady potom posielam producentovi a ten ich rozpracuje. Inšpiráciou pre texty je potom život sám.

Kopa mladých umelcov spieva v angličtine. Teba to nelákalo?

Keď skladám, tak mi to väčšinou lepšie znie v angličtine. Ale to vám povie každý. Čeština nie je úplne najlepší refrénový jazyk. Navyše s angličtinou uspelo len minimum domácich umelcov. Ale ja som mainstreamový spevák a tá angličtina by bola predsa len na ťarchu. Navyše, v žánri tanečného popu je toľko skvelých anglických peciek, že by som mohol medzi zahraničnou konkurenciou zapadnúť, alebo by si ľudia vlastne nespojili, že to spievam ja. V češtine to tu ale nikto poriadne nerobí. Takže robiť hudbu v češtine je výzva, s ktorou sa popasujem.

Baví Ťa pózovanie pre fotografov, alebo už je niekedy ten kolobeh spoločenských akcií, rozhovorov a fotení do magazínov únavný?

Tým, že sa v tomto svete pohybujem od útleho veku, tak ja ani moc neviem, aký je ten normálny život. Je to pre mňa úplne prirodzené a na mediálnu exponovanosť sa nemôžem sťažovať, predsa len záujem o mňa mi umožní robiť to, čo ma baví. A hlavne mám kreatívnu slobodu, ktorú napríklad môj otec bohužiaľ vždy nemal. Tú si vážim.

Adam Mišík (* 7.5. 1997, spevák a herec)

Prvýkrát si zahral v deviatich rokoch vo filme Kráska v nesnázích po boku Jany Brejchovej a ani Geislerovej. Za sebou má aj ďalšie seriálové úlohy, napríklad v Ordinácii v ružovej záhrade alebo v Cestách domov. Ako syn známeho pesničkára Vladimíra Mišíka mal už odmala kladný vzťah k hudbe, hrá na gitaru a so svojou prvou kapelou vystupoval ako teenager na hudobných festivaloch. V júni 2013 nastúpil na sólovú dráhu a vydal úspešný album s titulnou piesňou Tvoje světy, ktorá sa hneď umiestnila na popredných priečkach českých hitparád
spevák a herec Prvýkrát si zahral v deviatich rokoch vo filme Kráska v nesnázích po boku Jany Brejchovej a ani Geislerovej. Za sebou má aj ďalšie seriálové úlohy, napríklad v Ordinácii v ružovej záhrade alebo v Cestách domov. Ako syn známeho pesničkára Vladimíra Mišíka mal už odmala kladný vzťah k hudbe, hrá na gitaru a so svojou prvou kapelou vystupoval ako teenager na hudobných festivaloch. V júni 2013 nastúpil na sólovú dráhu a vydal úspešný album s titulnou piesňou Tvoje světy, ktorá sa hneď umiestnila na popredných priečkach českých hitparád.

Rozhovor
Foto archív Adama Mišíka

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC