Rozhovor s Eliškou Bučkovou

Prehodnotila som priority

Prehodnotila som priority

Tento rok oslávi tridsiate narodeniny a za svoj život toho stihla už veľa. Vyhrala Českú Miss, nafotila niekoľko reklamných kampaní, predvádzala módu pre svetových návrhárov, ale aj precestovala Amazóniu alebo spala v stane pri expedícii v Mongolsku v desaťstupňových mrazoch. Táto krehká kráska si kontrasty užíva a nemá problém skočiť z lodičiek na vysokom podpätku rovno do vibramiek.

Eliška, v súťaži Miss ste vyhrali v roku 2008. Myslíte si, že sa modeling počas tých desiatich rokov nejako výrazne zmenil?

Myslím si, že sa to trochu posunulo lepším smerom v tom, že angažmán dostávajú modelky, ktoré nie sú nezdravo chudé a vracia sa trend prirodzenej a zdravej krásy. Na druhú stranu vnímam zásadnú, a nie úplne pozitívnu zmenu v zmysle, že sa v súčasnosti robí menej prehliadok a fotení kampaní a práca v modelingu sa uberá skôr smerom k propagácii na sociálnych sieťach.

S modelingom ste začali už na základnej škole. Necítite, že Vám táto profesia vzala kus detstva?

Ponuka od modelingového scouta prišla až v nejakých pätnástich rokoch, kedy pre mňa modeling nebol dôležitý. Potom ma oslovili znovu o dva roky neskôr a vtedy som si povedala, že to chcem skúsiť. Takže som vlastne začala cestovať až v druháku na gymnáziu.

Vďaka tomu, že som spoznala život ľudí v pralesoch alebo pustatinách, som prehodnotila svoje priority a dospela som

Nemali ste niekedy ambície žiť v zahraničí a robiť svoju profesiu napríklad v New Yorku alebo Miláne – meste módy?

Chcela som byť svetovou modelkou, keď som mala zhruba osemnásť rokov. V tom období som odletela do agentúry v Miláne a spoznala som bohužiaľ aj tú odvrátenú stranu, teda peňažné ponuky klientov za spoločnosť modeliek. A znechutená som odletela späť domov. Od tých čias som už ambície budovať kariéru svetovej topmodelky nemala. Samozrejme mi tiež na cestách chýbala rodina, s ktorou mám krásny vzťah.

Počas Vášho vzťahu s Jakubom Vágnerom ste podnikali výpravy do exotických destinácií ako je Amazónia. To mi k modelke moc nesedí. Budete v dobrodružných cestách pokračovať naďalej?

Kubo mi ukázal nádherné miesta a trúfam si povedať, že vďaka tomu, že som spoznala život ľudí v pralesoch alebo pustatinách, som prehodnotila svoje priority a dospela som. Konečne som dokázala opísať to, čo v živote chcem a čo je dôležité a bez čoho sa dokážem obísť. Vlastne ma to natoľko naplnilo a napĺňa, že v cestovaní a poznávaní krásnych a takmer neobývaných miest určite chcem a budem pokračovať. Aj keď to tam niekomu môže prísť veľmi nekomfortné.

Keby ste si mali vybrať ideálnu dovolenku – bola by to divočina alebo slnečná pláž, bazén a miešaný kokteil?

Ideálne oboje. Je úžasné zažívať dobrodružstvá a pocit slobody pod stanom, bez signálu, bez splachovacej toalety, a vnímať prírodu a svet okolo seba všetkými zmyslami a rovnako tak mám rada, keď si môžem oddýchnuť na pláži a nechať sa rozmaznávať.

Okrem modelingu tiež spievate, a to ako v muzikáli Hamlet, tak i sólovo. Premýšľali ste o tom, že by ste niekedy vydali vlastný album?

Kdeže, ja poznám svoje limity, a hlavne nemám ambície byť sólovou speváčkou. Vlastne mi ani úplne nerobí dobre, keď mám niekde vystupovať sama. Som tímový hráč a rada som súčasťou celku, nechcem hrať prím.

Teraz účinkujete v novom muzikáli Kvítek Mandragory. Ako ste sa na svoju rolu pripravovali?

Boli to dva a pol mesiaca náročného skúšania. Hlavne, čo sa týka tanečnej choreografie. Ja som tancovala poslednýkrát na základnej škole a nie profesionálne. Takže rozhýbať svoje takmer tridsaťročné telo bola drina! Ale snažila som sa a pristupovala som k tomu, myslím, zodpovedne. A hlavne som okolo seba mala skvelých ľudí, či už nášho choreografa Václava Kuneša, ktorý mal so mnou obrovskú trpezlivosť, tak aj moje kolegyne z Dream Girls, ktoré mi po celý čas pomáhali a podporovali ma.

Na aké pracovné projekty sa aktuálne najviac tešíte?

Teším sa už tradične na rybársky tábor, ktorý organizujeme spoločne s Jakubom Vágnerom na Katlově. Tento rok tiež pripravujem ešte jeden tábor pre deti z viacerých súrodencov, budem mať svoju diamantovú kolekciu šperkov, mám v pláne cestovať a natáčať medailóniky pre svojich priaznivcov na sociálnych sieťach. A mimo prácu sa najviac teším na novú rolu tety a krstnej mamy, pretože tento rok sa mi narodí prvá neterka a synovec. Takže na túto rolu sa patrične pripravujem a som pripravená rozmaznávať ich a bozkávať do aleluja.

 


Eliška Bučková (* 23. júla 1989, modelka)

Narodila sa v Hodoníne a má štyroch súrodencov. Študovala na Arcibiskupskom gymnáziu v Kroměříži. V roku 2008 vyhrala súťaž Česká Miss. V rovnakom roku reprezentovala Českú republiku na Miss Universe, kde obsadila 11. miesto z 80 súťažiacich. V roku 2010 sa dostala do prvej desiatky vo svetovej súťaži Top Model of the World. Okrem modelingu účinkovala v muzikáli Hamlet – The Rock Opera. Teraz pôsobí na scéne pražského divadla Broadway. Jej partnerom bol v minulosti spevák Václav Noid Bárta alebo rybár Jakub Vágner.

Rozhovor
Foto TBC

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC