Rozhovor s moderátorom Karlom Kašákom

Pravý pokoj nachádzam v adrenalíne

Rozhovor s televíznym moderátorom Karlom Kašákom

Sympatického moderátora zrejme poznáte zo Snídaně s Novou, kde už tri roky predpovedá počasie. Jeho sestrou je modelka Veronika Kašáková, s ktorou vyrastal v detskom domove po tom, čo sa ich matka vzdala kvôli problémom s drogami. Aj keď ako dieťa bez rodinného zázemia nemal práve ľahké začiatky, vďaka motivácii a tomu, že si išiel za svojím snom, je dnes úspešným moderátorom aj spoločenských a športových podujatí. Práve šport Karla sprevádza celým životom, a čím je extrémnejší, tým viac ho vraj láka.

O koľkej vstávate, keď idete do Snídaně?

Ak mám živé vstupy do Snídaně s Novou, tak väčšinou okolo 4.00. Našťastie to ale nie je každý deň. 

Dá sa na taký skorý budíček zvyknúť?

Povedal by som, že dá. Vlastne bez problémov, ak by som takto vstával pravidelne. Čo sa teraz nedeje… Takže už som si zase trochu odvykol a rád si prispím. 

Ste do sledovania počasia zapálený aj v civile? Sledujete napríklad starostlivo, ako bude nadchádzajúce dni a upravujete podľa toho svoj outfit?

To úprimne nie som. Som moderátor, nie meteorológ. A ako moderátor neustále premýšľam, ako odovzdať podobné informácie zakaždým iným spôsobom, aby sa divák nenudil. A čo sa týka oblečenia, tak som na tom zhruba rovnako ako divák. Oblečiem sa podľa predpovede, niekedy aj tej svojej… Občas tak nadávam sám na seba, že mi tá predpoveď nejako nevyšla. Inak na obrazovku nás obliekajú kolegyne stylistky.

Púšťam sa po hlave do všetkého, adrenalín je pre mňa totiž výzva!

Keď sme pri počasí, ste skôr letný typ, alebo Vám vyhovuje zima?

Mám rád oboje. V zime zimu, ale tú naozaj poriadnu, a v lete mi vyhovuje to naše české leto, keď nie je príliš horúco. Rád si potom predlžujem radovánky na snehu alebo kúpanie a slnenie v zahraničí. Ale keby som si mal vybrať – asi som skôr letný typ. 

Vraj ste veľký vyznávač adrenalínových športov. Čo všetko ste už vyskúšali? A je nejaký šport, ktorý Vás ešte láka?

Adrenalín znamená pre každého niečo iné, ale bungee jumping, Kienova hojdačka, formula F4 alebo Ariel Atom (vozidlo), to bola jazda! A akrobatický let bol jeden z najlepších zážitkov! Teraz už skáčem sám s padákom a to je vážne vzrušujúce. Ale ja v adrenalíne nachádzam predovšetkým pokoj, taký ten v mysli, čo je možno zvláštne. Aj preto asi tiež milujem šnorchlovanie a v najbližšom čase sa konečne vrhnem aj na kurz potápania. Verím, že adrenalín ľudí posúva dopredu, mali by sme sa skrátka občas prekonávať a ísť za hranice našej komfortnej zóny. 

A je vôbec niečo, z čoho máte strach?

Zatiaľ som taký šport alebo zážitok nenašiel. Púšťam sa po hlave do všetkého, adrenalín je pre mňa totiž výzva! Chcem skúsiť úplne všetko a prekonávať sám seba. 

Keď tak rád cestujete – patríte medzi batôžkarov, alebo si doprajete luxusné rezorty? 

Rozhodne som pravý batôžkar a baví ma to. Luxus si nechám na starobu, až budem mať boľavý chrbát od ruksaku. 

Hovoríte o sebe, že ste lovec zážitkov. Ktorým dávate prednosť? 

Život sám o sebe je zážitok. Stačí vyjsť von z dverí (teraz je to aj adrenalín – kvôli koronavírusu) a vybrať si dobrodružstvo… Vždy, keď sa potom učím niečo nové, je to tiež zážitok. A asi to mám pol na pol. Sem-tam si v tichosti užívam okamih a inokedy zas s krikom bežím v ústrety besniacej búrke.

Aký máte vzťah so sestrou?

Ten najbližší, aký môžu súrodenci mať. Veď sme si „zostali“ jeden druhému. Je zaujímavé, že nás tak vníma aj česká spoločnosť. Kam prídem, pýtajú sa ma na Verunku a sestra zasa často posiela pozdravy zo svojich ciest. 

Myslíte si, že by medzi vami bolo také pevné súrodenecké puto, aj keby ste vyrastali v tradičnej rodine?

Úprimne si myslím, že nie. Boli sme len dve malé deti, ktoré doplatili na problémy dospelých. Nakoniec sme sami museli robiť rozhodnutia dospelých. Dnes by som to nazval ako dar životnej skúsenosti. A to nás spojilo možno viac než len súrodeneckým putom.

Máte nejaký profesijný sen, ktorý by ste si rád splnili?

Obdivujem umelcov, ktorí sa pohybujú okolo filmu, hlavne hercov a režisérov. A rád by som raz moderoval prestížneho Českého leva a vzdal tak hold českému filmovému umeniu. A inak asi ako každý moderátor, chcel by som raz mať vlastnú televíznu talkshow… Takže čoskoro ahoj! 

 


Karel Kašák (* 6. septembra 1987, televízny moderátor)

V detstve sa chcel stať kozmonautom alebo hercom, preto tiež navštevoval dramatický krúžok, chodil do divadiel, venoval sa aj spevu a tancu. Namiesto na DAMU šiel ale na radu okolia študovať právo. Štúdium ho ale nebavilo a po 11 rokoch ho nakoniec z univerzity vylúčili. Od siedmich do pätnástich rokov žil s mladšou sestrou Veronikou v detskom domove. Tvrdí o sebe, že je životný optimista.

Rozhovor
Foto Súkromný archív

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC