Rozhovor s Natáliou Kotkovou

Snažím sa žiť v rovnováhe

Snažím sa žiť v rovnováhe

Česká Miss World 2016 je na prvý pohľad typická modelka s ultra štíhlou postavou a žiarivo bielymi zubami. Viac ako „vešiakom na šaty“ sa ale cíti byť lifestylovou blogerkou. Písaním blogu a natáčaním videí na internet sa už niekoľko rokov úspešne živí a umožňuje jej to žiť svoj sen. Komu by sa nepáčilo cestovať zadarmo po celom svete, navštevovať krásne miesta a o svoje zážitky sa potom deliť s fanúšikmi?

Natálka, v koľkých rokoch si sa začala venovať modelingu?

Prvýkrát som absolvovala detskú prehliadku už asi v siedmich rokoch. Od ôsmich rokov a víťazstva v súťaži Top Dívka 2002 potom môžeme povedať, že sa s rôznymi pauzami pohybujem v modelingu. Fotenie mi prirástlo k srdcu, odmalička som stála rada nielen pred objektívom, ale tiež som rada aktívne fotila kamarátov a ľudí v mojom okolí, čo robím dodnes.

Cestovanie sa stalo mojím životným štýlom

V dvadsiatich dvoch rokoch si získala prácu moderátorky v jedinej módnej televízii v Čechách a na Slovensku. Myslíš si, že do sveta šoubiznisu majú prístup len ľudia, ktorí dobre vyzerajú?

Myslím, že riaditeľke Fashion TV Gabike Drobovej som sa na castingoch a v rôznych úlohách páčila asi skôr tým, aká som osobnosť, povaha a mojím plusom bola tiež znalosť jazykov. Za mňa ide vždy o to, čo z človeka vyžaruje, aká z neho ide energia – tá je cítiť aj cez televízor a z fotiek! Samotnú ma nikdy nenapadlo vsádzať na to, ako vyzerám. Hodnoty mám odjakživa nastavené inak.

Už pred účasťou v súťaži Miss si mala blog. Pomohlo ti tvoje umiestnenie k získaniu väčšieho počtu fanúšikov aj k širšej spolupráci so značkami?

Počas Miss som točila videá zo zákulisia a tým som sa dostala do väčšieho povedomia ľudí – či už fanúšikov, alebo firiem. Bola som skrátka prvá blogerka a youtuberka v Miss. Tým, ako som o tom hovorila otvorene a bola som vždy svojská, tak som ľuďom bola asi sympatická a za ten čas mi výrazne pribudli sledovatelia. Dodnes mám ich podporu a veľmi si to vážim! Oni vidia, že som rovnaká, transparentná, a tak tá komunita prirodzene rastie aj ďalej.

Vo svojich dvadsiatich štyroch patríš medzi influencerov (vplyvných užívateľov internetu, ktorí svojou tvorbou ovplyvňujú správanie ďalších ľudí na internete – poznámka autora). Snažíš sa svojim sledovateľom odovzdať nejaké posolstvo?

Motivujem ich v tom, že môžu dokázať nemožné, ak v seba veria, tvrdo pracujú a majú trpezlivosť. Ľudia mi píšu, že som ich napríklad motivovala k tomu, aby sa ráno usmievali alebo že nabrali odvahu odísť pracovať či študovať do zahraničia. Niektorí zase objavili čaro v športoch, či už je to joga alebo surfing. Spája nás veľa vecí.

Koľko času ti zaberie nafotenie jedinej fotky na Instagram?

Niektoré fotky sú vyfotené počas denného programu, ale za väčšinou stojí premyslené plánovanie, organizovanie kedy a kde sa bude fotiť a následný výber, editovanie a písanie popiskov. To isté platí pre videá, kde si píšem scenár a samotné editovanie zaberie 7 až 12 hodín.

Nepríde ti, že na sieťach trávime zbytočne veľa času?

Existujú samozrejme extrémy, ale mám okolo seba aj dosť mladých ľudí, ktorí športujú, venujú sa svojim záujmom a sem-tam sú online. Ja sama som sa to naučila korigovať, je to na každom z nás. Podľa mňa ale my, tvorcovia na internete, zdieľame hodnoty reálneho života nad tým online svetom a kladieme dôraz na vybalansovanie tých dvoch svetov. Byť online nám otvára mnoho dverí, môžeme cestovať, spoznávať sa s ľuďmi odkiaľkoľvek, získať prácu snov či skúsenosť. Len tomu skrátka neprepadnúť!

Máš prehľad o tom, koľko zahraničných ciest vďaka tvojej práci ročne podnikáš?

Keď sa pozriem do diára, vidím, že v roku 2017 som stihla navštíviť 17 krajín a 72 miest. A za rok 2018 to bude tiež okolo šestnástich zahraničných ciest. Vyhovuje mi práve to, že každá cesta je iná. Cestovanie sa stalo mojím životným štýlom, väčšinou cestujem sama a môžem vlastne pracovať aj zo zahraničia. Navyše som prepadla surfovaniu, a tak plánujem destinácie aj podľa toho, či sú v danej lokalite vhodné podmienky pre tento šport. Ide mi primárne o zážitky, poznávanie kultúr, kuchýň, ľudí, hodnôt a názorov.

Nie je niekedy trochu únavné byť neustále v pohybe?

Je pravda, že neustále baliť a vybaľovať kufre naozaj nie je pre všetkých. Mala som obdobie, keď som ani nestíhala prať oblečenie. Našla som si ale svoj limit a režim, ktorý chcem dodržiavať pri cestách aj doma. Je ľahké sa „precestovať“ a potom si neuvedomovať krásu tých miest naplno, keď má človek v hlave hneď zase ďalšiu destináciu.

 


Natálie Kotková (*11. februára 1994, modelka, blogerka, influencerka)
Česká Miss World 2016 a prvá vicemiss sa narodila v Ústí nad Labem, rok pred súťažou Česká Miss sa presťahovala do Prahy. Okrem modelingu je jej profesiou aj plnenie obsahu na Instagram, blog The Nattiness a na YouTube. Zaoberá sa lifestylovými témami ako je cestovanie, móda, šport i motivácia. Prepadla joge a surfingu.

Rozhovor
Foto Archív Natálie Kotkové

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC