Rozhovor s Adélou Gondíkovou

Neberiem sa vážne a je mi fajn

Neberiem sa vážne a je mi fajn

Už po pár minútach strávených v jej prítomnosti som si musela položiť otázku, kde berie Adéla Gondíková toľko energie a dobrej nálady? Rozhovor teda musel začať nasledujúcou otázkou:

Bývate vôbec niekedy unavená?

Ale hej! Ja som unavená prakticky stále! Minimálne každé ráno a každý večer. Teda zhodou okolností práve dnes zas až tak nie, dobre som sa vyspala. Ale aj keď sa nevyspím, čo mi zostáva? Nejako fungovať musím.

Ako vyzerá Váš typický deň? Čo napríklad dnešok?

Dopoludnie som mala voľné, takže som bola na joge. Bývam za Prahou a na jogu chodím tam u nás, sú tam strašne príjemné panie. Mne síce joga veľmi nejde, mám veľmi skrátené svaly z podpätkov, ktoré často musím nosiť na javisku. Trochu sa teda na joge trápim, ale nejako to vždy prekonám, a nakoniec je to príjemné. Potom som išla do Českej televízie na skúšku jedného kostýmu, hneď potom nahrávať hlas do rádia, teraz tu sedím s Vami, popoludní idem do Karlína na skúšku, potom ešte na jednu skúšku, a večer mám divadlo.

To je teda veľa vecí na jediný deň. Svoje pracovné aktivity si organizujete sama, alebo na to niekoho máte?

Zvládnem to sama, aj keď! Nedávno som zabudla na jedno predstavenie, kam som notabene viezla Jirku (Jiří Langmajer, Adélin partner – poznámka redakcie), rozlúčili sme sa – a zrazu mi volajú, kde som. Našťastie som mala náhradníčku, ktorú stiahli z večierka, takže to dobre dopadlo. Na únavu som sa v tomto prípade vyhovárať nemohla, pretože to bolo na samom začiatku divadelnej sezóny.

Ako sa Vám žije za Prahou?

Skvele. Domček už tam mám dlho a byt v Prahe si aj tak dovoliť nemôžem. A ani po tom netúžim, nedokážem si predstaviť vrátiť sa zase medzi dlažobné kocky a ten ustavičný zhon. Som spokojná.

Čo sa týka života v rodinnom dome a na záhrade, boli Vám na niečo Rady ptáka Loskutáka?

Stopercentne áno, ale že by som si napríklad vedela stĺcť vtáčiu búdku, to odo mňa nečakajte! Máme za sebou nejaké pestovateľské pokusy, ale nie práve slávne. Tak napríklad Jirka chcel pestovať uhorky a vypestovali sme jednu jedinú. Tak sme si ju obradne nakrájali a zjedli. Pestujeme tiež maliny a ríbezle, ale nestíhame to zbierať, takže vždy zavolám mame a poprosím ju, aby z toho urobila marmeládu.

Momentálne ste veľvyslankyňou Skylinku. Čo v televízii sledujete najradšej?

Všeobecne u nás doma bežia najčastejšie programy o prírode a zvieratkách, hlavne NatGeo Wild. Moja dcéra zvieratá úplne zbožňuje, chce byť veterinárkou a už dlhodobo túži po zlatom retrieverovi. Inak miluje seriál Priatelia. Kedysi milovala Kouzelnú školku. Ja rada sledujem Události v kultúre a nedávno som objavila seriál s názvom Vicious – je to seriál o dvoch postarších homosexuáloch – a ja sa pri ňom smejem tak nahlas, že to počujú susedia z vedľajšieho baráku.

Využívate aj možnosť si relácie, ktoré Vám utiekli, pretočiť?

Musím sa priznať, že dlho som Skylink Live TV nevyužívala. Pred kolegami som ale napríklad párkrát prehodila, že som nestihla nejaký program, a oni sa divili, prečo si ho nepretočím. No, a keď som si to konečne vyskúšala, bola som prekvapená, aké jednoduché to je.

V poslednom čase ste jednoznačne zaujali v minuloročnej sérii show Tvoje tvář má známý hlas. Hrozne ma prekvapilo, ako dobre spievate.

To Vám veľmi ďakujem. Nikdy som si v speve neverila, a tak ma tá ponuka dosť prekvapila. Ale výzva to bola taká veľká, že som si hovorila, že to jednoducho musím zvládnuť. Že sa mi vlastne nič horšie, než že si ľudia povedia, že blbo spievam, nemôže stať. :-)) To bol pre mňa silný argument. V živote sú predsa horšie veci. Ale stáť vzadu pred tým výťahom bolo fakt peklo. Mať len jeden pokus – to je naozaj veľký adrenalín.

To asi áno, narazila som na článok v bulvári, ktorý mal v titulku informáciu, že ste sa „zrútili.“

Spomínam si na to. V ten deň som totiž mala vystupovať ako Kylie Minogue a mala som na sebe extrémne drahý a vzácny kostým z peria, všetci ma varovali, že ho nesmiem zničiť. Vyhlásila som vtedy, že som z toho nervózna – a článok o psychickom kolapse bol na svete. V bulvári to takto proste robia.

Čo zaujímavé ste sa o sebe ešte dočítali?

Už niekoľkokrát som bola podľa novín tehotná, niekoľkokrát som sa rozišla s Jirkom, že sme mali svadbu a podobne. Občas mi kvôli tomu vydesene volá moja mama. Kedysi ma to štvalo, ale dnes už to vôbec nevnímam. A s Jirkom sa tomu smejeme dvojnásobne. Nebrať seba a veci okolo tak vážne je obrovská úľava.

Keď som sa kamarátke zmienila, že s Vami budem robiť rozhovor, nabádala ma, aby som sa spýtala, čo robíte, že vyzeráte stále tak sviežo a mlado. Tak sa teda pýtam.

Ďakujem! Viete, ja mám z nejakých chirurgických zákrokov celkom strach. Bojím sa napríklad, že keď mi odrežú očné viečka, nebudem môcť už potom nikdy zatvoriť oči (smiech). Rada si zájdem na kozmetiku, ale cez deň sa napríklad vôbec nelíčim, večer v divadle mi tie tony mejkapu stačia. Zase tak sa neriešim. Zatiaľ – možno čas raz dozreje.

 


Adéla Gondíková (*19. augusta 1973, herečka a moderátorka)

Sympatická rodáčka zo Sokolova má jednu dcéru a žije s partnerom Jiřím Langmajerom. Okrem moderovania mnohých relácií, akými sú napríklad Rady ptáka Loskutáka alebo napríklad Gondíci s. r. o. si ju diváci môžu určite pamätať aj z filmov Zozn@mka alebo Doktor od jazera hrochov či seriálov Ordinace v růžové zahradě alebo Hasičárna Telecí. Najnovšie je tiež veľvyslankyňou digitálnej televízie Skylink.

Rozhovor
Foto Jaroslav Urban

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC