Rozhovor s Gabrielou Partyšovou

Na vstávanie uprostred noci som si už zvykla

Na vstávanie uprostred noci som si už zvykla

Ostrieľaná televízna moderátorka pôsobí na prvý pohľad ako sebavedomá žena, ktorá to má v hlave zrovnané. Gábina je ale zároveň aj krehká bytosť, ktorá nemá problém priznať svoje životné pády a bolesti. Ako nám prezradila v rozhovore, vnútornú silu naberá prostredníctvom jogy a východnej filozofie.

V televízii ste začínali ako reportérka spoločenskej rubriky a donedávna ste moderovali reláciu Prásk zo života celebrít. Máte sama rada večierky a spoločnosť známych ľudí?

Je to už dvadsať rokov, čo som na Nove začínala ako mladá a neskúsená reportérka, a minimálne päť rokov som točila reportáže zo života známych tvárí, teda prevažne z ich súkromia. Až potom mi zverili spoločenskú rubriku. Mojou veľkou inšpiráciou bola Halina Pawlowská a jej relácia V žitě. S Halinou som sa neskôr aj spriatelila a dodnes si rady spolu zájdeme na kávu alebo víno. Spoločnosť mám rada a je aj dnes súčasťou mojej práce, pretože často moderujem práve spoločenské akcie, kde sa takzvané celebrity objavujú. Veľa z nich dnes patrí k mojim kamarátom.

Čakali ste vtedy, že sa budete raz živiť moderovaním?

Ani nie. Posledné roky moderujem v televízii naozaj často. Momentálne pracujem pre Snídani s Novou, ktorú moderujem s naším televíznym inventárom Pavlom Svobodom, a tvoríme jednu z hlavných dvojíc tejto rannej show. Je to pre mňa najnáročnejšia televízna práca, akú som kedy robila.

Na všetky svoje životné etapy spomínam s úsmevom

To Vám verím. Veľa ľudí ráno nedokáže vôbec fungovať.

Môj budík je polku mesiaca nastavený na 3.45. Vstávam teda uprostred noci! Po sprche si dávam na tvár masku a idem do práce. Tam ma čaká porada, maskér­ňa, kostymérňa a trojhodinový priamy prenos s hosťami rôznych povolaní na rôznorodé témy. Je to teda náročná, ale krásna práca. Dáva mi totálny prehľad o všetkom možnom a mám vďaka nej obrovské kontakty.

Čo robíte, keď práve nie ste v Snídani?

Točím ešte reportáže do relácie Život ve hvězdách, takže, čo sa televízie týka, sa vôbec nenudím. V dňoch, keď nepracujem pre televíziu, čo je asi polovica mesiaca, sa venujem svojmu projektu, o ktorom som dlho snívala.

Prezradíte nám viac?

Volá sa SOUL THERAPY a je to celistvá holistická pomoc ľuďom, ktorí na sebe chcú pracovať. Súčasťou projektu je aj joga alebo fyzioterapia a veľa ďalšieho, čo aj mne v živote pomohlo odraziť sa od dna, keď mi nebolo dobre.

Ako sa o seba okrem jogy staráte?

Dôležitý je spánok. Od čias, kedy sa venujem joge, mi stačí spať 5 až 6 hodín. Potom človeku tiež veľmi prospieva pozitívne myslenie, ktoré tiež cvičenie jogy podporuje. Radosť mi robí trávenie času so synom. A dôležitá je relaxácia. Ja najradšej jazdím do Olomouca do Nutrend Worldu a do rakúskych termálnych kúpeľov v Laa, ktoré sú kúsok od českých hraníc. Tiež mi robí dobre kardio cvičenie a z preparátov Astaxantín, čo je najväčší antioxidant. Občas zájdem na thajskú masáž do Sabai a tiež na kozmetiku, popíjam bylinkové čaje, ktoré mi čajíčkar mieša na mieru. Je toho dosť, čo človek musí urobiť pre takú tú duševnú hygienu.

Robili ste si pred otvorením salónu nejaké špeciálne kurzy?

Nie je to salón, ani štúdio. Je to koncept, myšlienka. Študovala som preto Českú akadémiu jogy a východné filozofie. Bolo to krásne povznášajúce štúdium pod vedením skvelej Lady Rokosovej. Plánujem v ňom ešte pokračovať, pretože som pri ňom pochopila doteraz nepochopené a tiež som dostala odpovede na otázky, ktoré som dlhodobo v sebe riešila. Urobila som si vizážistický kurz, pretože viem zo svojej skúsenosti, že psychika má veľkú spojitosť s fyzičnom. Byť krásna zvonku i vo vnútri je asi cieľ mnohých z nás.

Kto sa o Vašich klientov stará?

Spolupracujem s psychológmi, fyzioterapeutmi, masérmi, výživovým poradcom, homeopatom a mnohými ďalšími odborníkmi. Mám skvelý tím ľudí, ktorý sa, dúfam, bude po čase rozrastať. Nehráme sa na systém šéf a zamestnanec, skôr pracujeme na spoločnom cieli.

Minulý rok bol pre Vás zrejme zlomový v mnohých veciach. Rozviedli ste sa, presťahovali, skončili ste s moderovaním relácie Prásk na TV Nova. Vnímali ste ten rok ako zlý?

Vôbec nie. Len som uzavrela isté životné kapitoly, aby som sa mohla vo svojom živote posunúť zase o kúsok ďalej. Nehovorím, že táto transformácia bola prechádzka ružovou záhradou. Všetko som si aj veľmi bolestivo odžila. Bolesť, rovnako ako radosť, patrí do nášho života a kto to pochopí a prijme, tomu je mu dobre.


Gabriela Partyšová (* 9. júna 1978, moderátorka)
Moderovala obľúbené relácie ako napríklad hitparádu ESO, TopStar Magazín alebo Prásk. Teraz pôsobí v rannom živom vysielaní Snídaně s Novou. Dlhé roky moderuje tiež spoločenské a firemné akcie. Vydala dva hudobné albumy. V roku 2006 sa vydala v Cannes za podnikateľa Josefa Koktu, s ktorým má jedenásťročného syna Kristiána. Ich rozvod v roku 2013 vehementne sledovali české médiá. Po Koktovi si vzala v roku 2016 podnikateľa Daniela Farnbauera, ale ani toto manželstvo nevydržalo. Gábina miluje jogu a zaoberá sa holistickým prístupom k životu.

Rozhovor
Foto Marek Musil

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC