Rozhovor s Leou Šteflíčkovou

Modelingom chcem zarobiť čo najviac peňazí

Modelingom chcem zarobiť čo najviac peňazí

Skoro celý život sa venuje modelingu. Lea Šteflíčková sa ako modelka uplatnila nielen doma v Česku, ale precestovala poriadny kus sveta. Pracovala napríklad aj v Japonsku. Tento rok vo svojich dvadsiatich rokoch zažila zatiaľ najväčší úspech kariéry. Stala sa najkrajším dievčaťom Českej republiky, keď vyhrala súťaž Česká Miss 2018. Teraz chce uspieť aj na prestížnej svetovej akcii – Miss Universe.

Ako ste si užili leto po pre Vás nepochybne veľmi náročnom roku?

Po finále súťaže Česká Miss som mala veľa povinností, takže napríklad dovolenku pri mori som si ešte tento rok neužila, ale dúfam, že na jeseň odletím na pár dní k moru, lebo potom už ma čakajú prípravy na Miss Universe 2018.

Aké sú Vaše plány ako novej Českej Miss?

V Česku už som mala možnosť absolvovať prestížne prehliadky, ako bola napríklad tá od známej módnej návrhárky Beaty Rajskej, s ktorou ma čoskoro čaká aj fotenie jej kalendára. Do budúcnosti by som sa chcela presadiť aj za hranicami a predovšetkým v Amerike. Mojou najbližšou métou je čo najlepšie umiestnenie práve na Miss Universe, kde budem reprezentovať našu republiku.

Už ste si stanovili ciele pre súťaž Miss Universe, ktorá sa bude konať v Thajsku len týždeň pred Štedrým dňom?

Bude tam konkurencia z celého sveta a chcem sa umiestniť čo najlepšie. Musím sa ale ešte viac zdokonaliť v anglickom jazyku a chcem navyše spevniť svoje telo. O výsledku môžu vo finále rozhodovať maličkosti.

Keď sa vrátime k Českej Miss, bola vidno veľká rivalita medzi súťažiacimi pred a počas finále?

S dievčatami sme boli po celý čas sústredenia Českej Miss v pohode, až ku koncu už na nás bola trochu badateľná ponorková choroba. Inak som medzi dievčatami mala aj kamarátky. Napríklad Tereza Křivánková, ktorá sa stala Miss Earth, bola mojou veľkou oporou a tej som priala aj celkové víťazstvo.

Po Vašom víťazstve sa okolo Vás rozbehol veľký mediálny humbug. Ako si naň zvykáte?

Pre mňa to bola novinka. Nebola som na taký mediálny život pripravená. Musím uznať, že prvý mesiac to pre mňa bolo ťažké, ale teraz už si na to postupne zvykám.

Vyhrali ste aj niekoľko hodnotných cien napríklad luxusný automobil. Aká ste vlastne vodička?

Myslím si, že som dobrá vodička, hoci mám vodičský preukaz krátko.

Netradične ste získali na ročné využívanie dva byty. Jeden v Prahe a druhý v Brne. Ktorý z nich budete viac využívať a v ktorej z týchto metropol sa lepšie cítite?

Najviac využívam byt v Prahe, pretože tu mám aj najviac zákaziek. Napriek tomu som rada, že zázemie mám aj v Brne. Obe mestá majú svoje čaro, ale Praha je mi bližšia.

Ešte pred tým, než ste sa stali Českou Miss, ste už úspešne pracovali ako modelka rôzne po svete. Kde sa Vám najviac páčilo a prečo?

Musím povedať, že najviac ma zaujalo Japonsko, kde som trávila z pracovných ciest i najviac času. Raz by som sa tam chcela vrátiť a nejaký čas tam zase pracovať. Naposledy som bola tento rok v septembri na pretekoch Formuly 1 v talianskej Monze a pozrela som sa do zákulisia tohto športu. Bolo to veľmi zaujímavé.

Ako to majú v cudzine s Vaším priezviskom. Nie je to pre nich veľká komplikácia?

Občas s tým majú veľký problém, preto mi radšej hovoria len Lea.

Premýšľate o tom, čo budete chcieť robiť do budúcnosti, alebo tak ďaleko ešte neplánujete?

Keďže už sa dlhší čas pohybujem v modelingu, tak by som pri tom chcela zotrvať čo najdlhšie. Mám tú prácu rada a chcem sa dostať čo najďalej medzi elitné modelky.

Myslíte si, že sa modelingom zaistíte do konca života, alebo po kariére modelky budete ešte musieť pracovať?

Ak budem mať tú šancu a možnosť, tak sa chcem modelingu venovať, čo najdlhšie to pôjde. Chcem zarobiť čo najviac peňazí, aby som si mohla postaviť svoj vlastný dom, a mohla sa postarať o rodinu.

Čo by ste robili, keby sa Vám nepodarilo preraziť v modelingu?

Toto je celkom ťažká otázka, a úprimne povedané som nad inou profesiou zatiaľ nepremýšľala… Ale keby som nebola modelka, tak by som skúsila prácu v cestovnom ruchu. Najviac by ma asi bavilo robiť stevardku v lietadle.

V prípade Miss sa veľa riešia aj ich partnerské vzťahy. Ako to máte napríklad so žiarlivosťou?

Ak mám hovoriť sama za seba, tak sa nedá povedať, že by som bola žiarlivá.

 


Lea Šteflíčková (* 21. apríl 1998, modelka)
Dievča z Ústí nad Labem s mierami 86–62–94 centimetrov a výškou 1,81 metra sa modelingu venuje už niekoľko rokov. Žiadaná bola napríklad pre fotenie reklamných kampaní v Japonsku. V Česku sa dostala do podvedomia až vďaka tohtoročnej výhre v súťaži krásy Česká Miss. Tento rok v zime chce uspieť aj na celosvetovej súťaži Miss Universe a stať sa topmodelkou.

Rozhovor
Foto ČESKÁ MISS

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC