Rozhovor s muzikálovou speváčkou Kamilou Nývltovou

Každý sa chce páčiť, aj ja

Rozhovor s muzikálovou speváčkou Kamilou Nývltovou

Vlani oslávila tridsiate narodeniny, ale nič sa tým u nej nezmenilo. Táto muzikálová speváčka je stále rovnako rozlietaná, krásna a usmievavá ako pred pár rokmi. Práce má aktuálne až nad hlavu, a keď už má voľno, než aby si dala nohy na stôl a relaxovala, vyráža na box, do fitka alebo si zabehať. Kamila je skrátka živel s neuveriteľným prívalom energie.

Čo Ťa teraz s príchodom jari zamestnáva najviac?

Teraz dosť žijem súťažou Česko spieva, pretože som jej patrónka. S celým tímom a produkciou súťaže riešime všetky detaily, aby všetko klaplo a aby sa u nás súťažiaci cítili ako v bavlnke. Moja úloha je súťaž dostať čo najviac do povedomia mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o spev, tiež som samozrejme hrdou členkou poroty, a hlavne som radkyňou všetkým, ktorí si pre rady ku mne prídu.

V apríli štartuje nový muzikál s hitmi skupiny Queen We Will Rock You. Môžeš prezradiť viac o Tvojej postave Killer Queen?

Bude to skôr veľká show než typický muzikál. Je to proste skvelé spievať hity od najväčšej kapely všetkých čias. Moja úloha je úplne super, budem hrať naozaj veľkú záporáčku a to si po všetkých tých „princeznách“ dosť užijem. Navyše budem mať dva naozaj krásne, prepracované kostýmy. Každý váži asi dvadsať kíl.

Bývaš pred uvedením nového muzikálu nervózna? Máš napríklad obavy, ako ho prijme kritika a diváci?

Kedysi by som to asi riešila, ale teraz to nechávam osudu. Ono to aj tak vždy nejako dopadne. Každé publikum je nevyspytateľné a nikdy neviete, či to bude úspech, či prepadák. Ale všetci budeme robiť všetko preto, aby ľudia prišli a odchádzali nadšení a v ušiach im zneli skvelé hity.

Patríš medzi naše najlepšie muzikálové speváčky. Napriek tomu, nelákalo Ťa niekedy vydať sa na čisto sólovú dráhu popovej speváčky?

Ďakujem za poklonu. To vieš, že lákalo a tiež sa o to teraz s mojím tímom snažíme. V poslednom čase som prešla na druhú koľaj. Muzikály stále hrám, ale už nie toľko ako v začiatkoch. Nie je to tým, že by ma to prestalo baviť, ale ja som človek, ktorý sa musí neustále posúvať dopredu, a raz za čas musím urobiť zase krok inam. Práve preto pripravujem ďalšie nové singly a dúfam, že čo najskôr uzrú svetlo sveta.
 

Každé publikum je nevyspytateľné a nikdy neviete, či to bude úspech, či prepadák

Stvárnila si rad hlavných muzikálových postáv, môžeš povedať, aká je Tvoja srdcovka?

Túto otázku som počula za svoju kariéru snáď najčastejšie a vždy odpovedám rovnako. Nedá sa to povedať. Každá rola je iná a inak krásna, každá mi niečo dala a niečo vzala, ale moja osudová a najbližšia môjmu srdcu bola Aida. 

Je o Tebe známe, že tvrdo drieš na svojej štíhlej postave, cvičíš, zdravo sa stravuješ. Napriek tomu, hrešíš aspoň občas?

Práve včera som si dala jaternicu s pivom. A bola to fakt mňamka. Normálne som k sebe veľmi prísna, mám rada svoj poriadok a nerada niečo porušujem. Ale keď mám voľno, dám si fakt čokoľvek, čo mi chutí, ale potom zase viem, že si dám druhý deň desať kilákov behu a je to v pohode. Som teraz v kondícii, preto idem tento rok znovu na polmaratón, ktorý sa koncom marca bude bežať v Prahe.

Je pre speváčku, podľa Tvojho názoru, dôležitý vzhľad?

Určite áno. Doba je rýchla a trendy idú dopredu, takže sa musím snažiť držať tempo vo všetkých smeroch. Proste povedzme si otvorene, kto by sa rád nepozrel na peknú a upravenú ženskú? A to myslím, aj keby mala pár kíl navyše. Každý sa chce páčiť, aj ja.

V apríli Ťa čaká veľké zahraničné turné, ako sa tešíš?

Teším sa ako blázon. Zoskupenie skladateľov Two steps from the hell si ma vybralo ako sólistku, ktorá s nimi pôjde po európskych mestách ako je Londýn, Paríž, Amsterdam, Brusel, Berlín, Viedeň, Hof a tiež sa zastavíme v Prahe. Je to jednoducho neskutočné! Samozrejme sa aj trošku bojím, pretože to bude všetko nové, ale o to viac chcem teraz na sebe vo všetkých smeroch makať, aby som potom na seba mohla byť hrdá.

Kvôli práci žiješ v Prahe, ale vyrastala si v Podkrkonoší. Chýba Ti niekedy Rtyně?

Chýba mi. Žije tam celá moja rodina a veľa mojich priateľov. Ja som bola vždy rodinný typ a tak to aj vždy zostane, preto keď mám akékoľvek dni voľna, idem tam. Mám tam kľud, zázemie a je mi tam dobre. Môžem chodiť v teplákoch, robiť si čo chcem a nikto ma tam nebude súdiť. Som tam šťastná a keď tam mám svojho priateľa a nášho psíka, tak som najspokojnejšia, že som so všetkými, čo milujem.

 


Kamila Nývltová (* 28. júna 1989, speváčka)

Vyštudovala strednú školu so zameraním na podnikanie v odevnej tvorbe, odmala ale rada spievala. Kariéru speváčky odštartovala jej účasť v talentovej súťaži X Factor v roku 2008. Zahrala si hlavné úlohy v muzikáloch Aida, Dracula, Angelika a Kleopatra. Na svojom konte má tri sólové CD. Naspievala rad duetov s Pepom Vojtkom, Michalom Davidom, Leonou Machálkovou alebo Olgou Lounovou. Pôsobí ako sólistka Hudobného divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Aktuálne sa pripravuje na vydanie ďalších nových singlov a európsku tour.

Rozhovor
Foto Petr Kozlík, Kateřina Lorencová

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC