Pre deti

Dobrodružný přírodopis

Súrodenci Krattovci s tímom v

Keď je niekto odolný, hovorí sa, že má hrošiu kožu. Ale aké by to bolo mať ju naozaj? Sú hrochy vážne také odolné?

Bratia Chris a Martin Krattovci sú dobrodruhovia do špiku kostí. V animovanom seriáli Poznávame prírodu sa na svojich cestách naprieč planétou Zem stretávajú s všemožnými zvieratami, ktoré ich úplne fascinujú. O každom tvorovi sa chcú dozvedieť čo najviac. Avšak nie ako obyčajní pozorovatelia. Všetko si musia vyskúšať doslova na vlastnej koži. A tak sa nechajú zahrabať s krokodílími vajcami, na amerických prériách ich zase fascinujú vtáky, ktoré sa vyskytujú v blízkosti stád bizónov, na zamrznutom severe sa na zúbok pozrú ľadovým medveďom a v Afrike sa budú klbčiť s nekorunovaným kráľom zvierat, s levom.

Ako sa ale títo dvaja nadšenci dokážu dostať do vtáčích hniezd alebo medzi tulenie mláďatá? Jednoducho, ich parťáčkou je totiž superinteligentná a neuveriteľne vynaliezavá Aviva, ktorá im vytvára zvieracie obleky. V nich si potom chlapci môžu vyskúšať, ako sa cítia veľryby pod hladinou mora alebo čo všetko dokáže zdanlivo drobná modlivka. Môžu sa zmenšovať alebo zväčšovať podľa potreby, tak aby vždy zapadli medzi svojich zvieracích priateľov.

Pri tom všetkom zo seba doslova chrlia jednu informáciu za druhou – ako je ktoré zviera veľké, ťažké, rýchle, prečo je tak či onak sfarbené, čo znamenajú zvuky, ktoré vydáva. Ich dobrodružstvá ale nebývajú prechádzkou ružovou záhradou, Chris a Martin si totiž vyskúšajú, aké je byť niečiou korisťou alebo pred kým všetkým musia samice brániť svoje mláďatá. Zvieratá to jednoducho nemajú vôbec jednoduché a vďaka bratom Krattovcom si ich zamilujete všetky, pretože zistíte, že aj také hrozivo vyzerajúce krokodíly vedia byť starostlivé a svojím spôsobom roztomilé.

Poznávame prírodu je výborný seriál pre mladšie deti, ale aj pre skúsených školákov. Deti sa pri ňom rozhodne nudiť nebudú. Je plný nielen informácií, ale aj vtipných situácií. Jediné, čo riskujete jeho sledovaním, je, že vám potom doma bude pobehovať malý prírodovedec, ktorý na vás bude chrliť veľa zaujímavostí.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Poznávame prírodu

Pre deti
Foto Minimax

Réžia Luc Chamberland, Chris Kratt, Martin Kratt, Cheryl Knapp

Dĺžka 22 min.

utorok 1. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC