Hudba a lifestyle

Virtuálne varenie

Televízna show Recepty pre radosť s Markétou a Honzom

Keď sa televízna stanica nazve „TV Paprika“, je jasné, že to s varením myslí vážne. A pán Kvasnička, ktorý stojí v čele jednej z ich show, to má v mene. Len tá Hrubešová tú mennú konzistenciu kazí.

Pretože však existuje potravina s názvom hrubá múka, nech je Hrubešovej odpustené. So spomínaným Kvasničkom práve ona tvorí duo, ktoré vedie projekt nazvaný Recepty pre radosť s Markétou a Honzom. Markéta Hrubešová je populárna moderátorka vyššie spomínanej televízie, mala by teda vedieť baviť. Jan Kvasnička je zase muž, ktorý svoj život zasvätil sporáku, stal sa kuchárom, a preto nemusíme pochybovať, že nás bude učiť ten najpovolanejší. Pochopiteľne títo dvaja nie sú v kuchyni sami, ale pozývajú si k sebe rôznych hostí, z ktorých niektorí patria medzi populárne osobnosti. Táto show je teda ideálna príležitosť zistiť, ako sa tá-ktorá vaša obľúbená celebrita vie otáčať v kuchyni.

Keď sa rozhodnete zasvätiť pár hodín života mediálnemu produktu, chcete vedieť, že robíte dobre. Našťastie v prípade TV Paprika môžete mať istotu, že ste na správnom mieste. Ich televízny program vyzerá ako menu v reštaurácii, nadšenie teda evidentne nechýba. Navyše sú súčasťou siete AMC International, čo je firma, ktorá svetu priniesla Perníkového tatka, Walking Dead alebo Mad Men. Nehovorím, že budú scény v kuchyni ktovieako dramatické, o to tu asi nejde, ale TV Paprika je minimálne zárukou kvalitnej televíznej produkcie.

Muž pri sporáku

Čím to je, že aj napriek stereotypu žien patriacich do kuchyne, je väčšina slávnych kuchárov mužského pohlavia? Ťažko povedať. A inak to nie je ani v prípade Jana Kvasničku, kreatívneho šéfkuchára gastronomickej skupiny GARE Restaurants. Predtým pôsobil v Staromestskom Zdenek‘s Oyster Bare, Kampa Parku, Ville Richter a podobných podnikoch, kde sa varí dosť dobre. Okrem toho má skúsenosť z michelinskej reštaurácie, čo je prosím pekne taký červený diplom v oblasti kuchtenia. Náš televízny sprievodca varením navyše „nekuchtil“ len v Česku, ale aj u protinožcov v Austrálii.

Žena pred kamerou

Markéta Hrubešová je päťdesiatročná dáma, manželka fotografa Davida Krausa, žena zocelená Pražským konzervatóriom. Svoju kariéru začala ako herečka, no počas rokov si vyskúšala aj úlohu spisovateľky, kameramanky a konečne moderátorky. Herectvu sa teraz už tak nevenuje, varenie ju totiž asi momentálne baví viac.

Profesionál varí

Podobných show je v dnešnej ponuke celá plejáda, varenie sa totiž stalo nielen povinnosťou, ako kedysi, ale aj životným štýlom. Instagram či YouTube ponúka priehrštie projektov na tému varenie, avšak nie všetky z nich sa môžu pýšiť takou kulinárskou kapacitou, akou Kvasnička dozaista je. Informácií na internete je veľa, o ich kvalite sa však často dá pochybovať. Ak show teda zasvätíte dvadsať minút pre každú epizódu, máte istotu, že sa budete učiť od tých najlepších.

Varenie v ťažkých časoch

Vďaka tejto show sa môžete dozvedieť o množstve zaujímavých receptov, na ktoré by ste inde nenarazili. Okrem toho sa ale tiež jedná o reláciu náramne zábavnú, podstatne zaujímavejšiu, než keby ste recepty hľadali doma v karanténnej izolovanej samote na internete. Vďaka kúzlu televízie sa môžete preniesť do kuchyne Hrubešovej a Kvasničku, čo je, ako už bolo naznačené, dobrá spoločnosť, a naučiť sa variť ako profesionál. Bez ohľadu na to, či máte home office, alebo nie, či sú vo vašom meste prísne opatrenia, alebo môžete vychádzať von bez obáv, Recepty pre radosť s Markétou a Honzom sú tu pre vás, aby vás zo všednej reality transportovali do sveta, kde všetko krásne vyzerá a vonia, do sveta, kde sa nikdy nič nepripáli.

Recepty pre radosť s Markétou a Honzom

Hudba a lifestyle
Hodnotenie redakce
Foto TV Paprika

Obsadenie Markéta Hrubešová, Jan Kvasnička, hostia…

Dĺžka 20 min.

TV Paprika pondelok 18. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC