Film / seriál

Velryba

Velryba – americká dráma

Excelentný návrat Brendana Frasera v jeho životnej úlohe. Vo filme plnom nečakaných emócií, ktorý vás dostane do kolien.

Čo robí tento film výnimočným? Je to práve herecký výkon Brendana Frasera. Áno, toho, ktorého si diváci pamätajú z blockbusteru Múmia a jeho ďalších pokračovaní alebo z filmu G.I. Joe. Čo ale predvádza v tomto dojemnom ľudskom príbehu o prijatí seba samého hraničí s hereckou genialitou. Ostatne za stvárnenie postavy takmer tristokilového osamelého učiteľa Charlieho, ktorý sa snaží nájsť cestu späť k svojej dcére Ellie (Sadie Sink) a vyrovnať sa s traumami svojho života, získal právom Oscara za najlepší výkon v hlavnej úlohe.

Pre Frasera to bol návrat na výslnie filmu par excellence. „Keď sa skončilo natáčanie, mal som nečakanú reakciu, keď som naposledy zo seba zložil Charlieho telo. Bol som naozaj emocionálne dojatý,“ povedal Fraser po nakrúcaní.

Film o učiteľovi, ktorý opustí svoju rodinu kvôli inému mužovi, ktorý ale nečakane zomrie, a on začne svoju situáciu riešiť brutálnym prejedaním sa, bol natočený podľa rovnomennej divadelnej predlohy Samuela D. Huntera. Réžie sa ujal jeden z najuznávanejších nezávislých režisérov Darren Aronofsky (Pí, Fontána, Čierna labuť).

Velryba

Film / seriál
Hodnotenie FDB 60 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+

Réžia Darren Aronofsky

Obsadenie Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Jacey Sink, Sathya Sridharan

Dĺžka 117 min.

Rok 2022

Satelitná televízia: Skylink Live TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC