Film / seriál

Ant-Man

Ant-Man

Ďalší ambiciózny projekt filmového giganta Marvel Studios prináša poctu jednému z najstarších komiksových hrdinov. A predovšetkým výdatnú porciu rodinnej zábavy, v ktorej sa to priam hemží akciou a vtipnými hláškami.

Scott Lang (hrá ho Paul Rudd, známy napríklad z filmu Nabúchaná) je notorický podvodník. A nie je to ledajaký chlapík. Trochu náhodou sa dostal k špeciálnej superschopnosti. Keď chce, dokáže zásadne zmenšiť svoje fyzické rozmery až na úroveň hmyzu, avšak so súčasným enormným vynásobením svojej sily. Tieto pozoruhodné vlastnosti ho priamo predurčujú do úlohy hrdinu. Treba povedať, že hlavný hrdina nebol vždy len človekom, ktorý sa vydal na dráhu zločinu. Naopak bolo jeho cieľom byť dobrým otcom a chrániť ľudí, avšak neraz i spornými metódami.
Práve pre Scottove sklony ku kriminálnemu správaniu ho vyhľadá starnúci vedec Hank Pym v presvedčivom podaní Michaela Douglasa. Pym v šesťdesiatych rokoch plnil úlohy pre vládnu organizáciu S.H.I.E.L.D ako Ant-Man, hrdina schopný sa vďaka špeciálnym chemikáliám v obleku zmenšovať a ovládať svojou mysľou mravcov. Pym a jeho dcéra Hope van Dyne (Evangeline Lilly) usilujú o to, aby Hankov bývalý chránenec Darren Cross (Corey Stoll) nepredal zdokonalenú verziu Ant-manovho obleku do armády. Scott s Pymom sa preto neohrozene vydávajú v ústrety prekážkam. Kľúčová epická bitka sa potom odohráva v detskej izbe roztomilého dievčatka a prezradíme, že dôležitú úlohu tu zohrá Vláčik Tomáš.
Štúdio pri výbere režiséra trochu zariskovalo a zvolilo si britského komediálneho režiséra Edgara Wrighta (Jednotka príliš rýchleho nasadenia), ktorý Ant-mana pripravoval osem rokov spoločne so spoluscenáristom Joem Cornishom a navyše ho zbožňovali fanúšikovia Marvelu. Lenže sa povráva, že počas natáčania chcel byť režisér až príliš originálny a tvorba filmu bola sprevádzaná konfliktami a hádkami. Nakoniec bol Wright „odídený“ a film dokončil nepríliš známy režisér Peyton Reed, ktorý sa venoval filmom s úplne inou tematikou (Yes Man, Rozchod!). Reedovi sa aj napriek celkovo nepriaznivým okolnostiam podarilo Ant-Mana dokončiť so cťou.Každopádne herci hrajú ako o život. Paul Rudd už svoj komediálny talent dokázal niekoľkokrát a Evangeline Lilly sa darí opustiť škatuľku „herečky zo seriálu Nezvestní“. Vizuálne nie je film možno taký strhujúci ako iné „marvelovky“, ale výtvarné remeslo je aj tak vykonané s gráciou. Zrátané a podčiarknuté – tvorcovia filmu neprekračujú štandardy v danom žánri, ale ak máte radi oživených komiksových hrdinov podaných s hravou nadsádzkou, odľahčené dialógy a pekné predstavenie, nebudete sklamaní. Za pozornosť stojí tiež soundtrack, ktorý je ako v prípade všetkých komiksových filmov starostlivo vybraný a skvele podtrhuje atmosféru filmu.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Ant-Man

Film / seriál
Hodnotenie FDB 79,8 %
Foto HBO

Réžia Peyton Reed

Scénár Joe Cornish, Edgar Wright, Adam McKay, Paul Rudd podle komixové předlohy Stana Lee, Jacka Kirbyho a Larryho Liebera

Obsadenie Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Michael Peña, Judy Greer, John Slattery

Dĺžka 117 min.

nedeľa 23. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC