Dokument

Na chalupe Austrália

Dokumentárny seriál Na chalupe Austrália

Hoci sú hypermarkety zásobené všetkým a otvorené takmer stále, nie je nad to, uvariť si zo surovín z vlastnej záhradky.

Podobne začal uvažovať už pred rokmi vyhlásený britský kuchár, ale aj televízna hviezda a odborník na gastronómiu Hugh Fearnley-Whittingstall. Možno ste sledovali jeho zápolenie na farme v Dorsete, kde sa pustil do hospodárenia a snažil sa stať úplne sebestačným. Začať chovať zvieratá a pestovať vlastné suroviny nie je nič jednoduché, najmä pre úplného začiatočníka. Hughovi sa to však podarilo a aj napriek najrôznejším „karambolom“ dokázal, že keď človek naozaj chce, môže výrazne zmeniť čokoľvek.

Hughovi sa podarilo prepojiť ekologické témy a gastronómiu, keď ukazoval, čo všetko je možné doma pripraviť z vlastných surovín. Teraz sa rozhodol, že svoje skúsenosti odovzdá ďalej a udržateľný spôsob života, hospodárenia i varenia začne propagovať priamo na opačnej pologuli. V dokumentárnej sérii Na chalupe Austrália začína od začiatku s tasmánskym kuchárom Paulom Westom. Ten sa rozhodol, že podľa Hughovho vzoru vybuduje v malebnej historickej dedine Central Tilba na najjužnejšom pobreží štátu Nový Južný Wales vlastné hospodárstvo.

Ako sa hospodári v Austrálii? Podarí sa aj Paulovi získať priazeň miestnych? Je dnes ťažšie začínať s takým projektom, alebo naopak ľahšie? A čo Austrálčania a ekológia? Ako sme zvyknutí už od Hugha, tešiť sa môžete nielen na skvelé recepty, ale miestami aj na poriadne dramatické chvíle. Všetko to však stojí za to!

Na chalupe Austrália

Dokument
Foto TV Paprika
TV Paprika nedeľa 2. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC