Film / seriál

Nočná mora v metre

Rukojemníci v tme – dánsky dramatický seriál

Ak nebudú splnené požiadavky únoscov, rukojemníci jeden po druhom zomrú. V seriálovej novinke z Dánska.

Mal to byť obyčajný deň. Lenže život pätnástich cestujúcich v metre sa v okamihu prevráti hore nohami – stanú sa rukojemníkmi a od tej chvíle ich trápi jediná myšlienka: „Zomriem?“ Odpoveď hľadá napínavý seriál Rukojemníci v tme, ktorý uvedie Skylink 7.

Inšpirované skutočnosťou 

Rukojemníci v tme nie sú len ďalšou fikciou. Tvorcovia spolupracovali s reálnou obeťou únosu a príbeh jednej z hlavných postáv je tak inšpirovaný skutočnosťou. Vďaka skúsenostiam človeka, ktorý prežil únos ISIS, sa seriál pokúša autenticky zachytiť príbeh postavený na čoraz beznádejnejšom vyjednávaní o prepustení rukojemníkov. Chce tiež ukázať, aký psychologický dopad táto situácia na rukojemníkov má.

Moja krajina neplatí výkupné za rukojemníkov

Strach v priamom prenose

Jedným z najdesivejších prvkov zadržania rukojemníkov je, že ide o zločin, ktorý často trvá dlho, čo vedie k vytvoreniu vzťahu medzi zločincom a obeťou. Na túto drámu sa seriál Rukojemníci v tme pozerá zvnútra i zvonku. Z pozície únoscov aj z pozície rukojemníkov. Sleduje prácu polície a tajných služieb, vyjednávanie s únoscami. Všíma si politické tlaky, ukazuje rodiny obetí…

Nový dánsky seriál uvedie premiérovo stanica Skylink 7. Epizódy budú dostupné bezplatne pre všetkých zákazníkov Skylinku tiež vo videotéke Skylink Live TV.

Paprika Steen

Úlohu moderátorky a reportérky si v seriáli zahrala dánska herečka a režisérka Paprika Steen. Herectvu sa začala venovať už na strednej škole, ale na akadémiu sa musela hlásiť trinásťkrát, než ju prijali. Spolupracovala s významnými dánskymi tvorcami. Objavila sa vo filmoch Larsa von Triera Idioti (1998) alebo Thomasa Vinterberga Rodinná oslava (1998).

Rukojemníci v tme

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Christian E. Christiansen

Scénár Adam Price a Søren Sveistrup

Obsadenie Johannes Lassen, Sara Hjort Ditlevsen, Paprika Steen, Alexandre Willaume, Peder Thomas Pedersen, Flemming Enevold

Dĺžka 8 × 60 min.

piatok 2. 4.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC