Film / seriál

Cadillac pokeru

Hráči (Rounders)

Filmov, kde sa hrá poker, bolo natočené nespočetné množstvo. Určite sa vám vybaví nejaká westernová scéna zo zafajčeného baru, kde pár drsných chlapov končí hru pekne divokou strieľačkou.

Tieto časy sa ale dávno minuli, moderný poker totiž nie je len hra, je to životný štýl a Hráči nie sú len film, ale kult. Mladý študent práv Mike (Matt Damon) hrá poker snáď celý svoj život. Pozná všetky jeho varianty, vyzná sa aj v levotách, ale poker je pre neho skôr zdroj príjmov, než hazardnou hrou, vďaka ktorej by strácal hlavu a narobil si dlhy a nepriateľov. Vie svoju vášeň krotiť, napriek tomu raz zariskuje, čo ho stojí všetky úspory. Rozhodne sa s hazardom skončiť, chce sa stať dobrým právnikom a vzorným občanom. Všetko sa však zmení, keď z väzenia prepustia jeho starého parťáka, kamaráta z detstva (Edward Norton). Ten má nemalé dlhy u slávneho newyorského úžerníka (John Malkovich) a teraz sa má čo oháňať, aby splašil dostatočnú hotovosť a neprišiel o hlavu. Mike ho v tom nechce nechať, a tak sa vráti za pokrový stôl…
 

Texas bez limitu

Keď sa v roku 1998 tento film objavil v kinách, ťažko mohol niekto tušiť, čo spôsobí. Táto už takmer dvadsať rokov stará kultovka totiž na prelome tisícročí dostala k pokeru dnešné špičky medzi profesionálnymi hráčmi, ako sú Brian Rast a Gavin Griffin. Ešte pred masívnym online boomom a popularizáciou živej hry televíznymi prenosmi bol poker zahalený tajomstvom, ktoré lákalo všetkých hráčov. Poker sa nehral kdekoľvek a nehral ho ktokoľvek – samozrejme ak ste si chceli naozaj zahrať a nie v nedeľu popoludní sedieť pri stole v nejakom zapadákove s pár páprdmi a prihadzovať drobné. Keď ste chceli zažiť poriadne vzrušenie z hry a prísť k slušným peniazom, museli ste poznať tie správne kluby i hráčov.
 
A toto rúško tajomstva film Hráči poodhalil, atmosféru herní, hráčsku rivalitu, ale aj veľa tipov aj fínt, najmä v prípade varianty Texas bez limitu, čo je „Cadillac pokru“. Minimálny vklad je dvadsať päť tisíc dolárov a až pri tejto hre pochopíte, že nesmiete hrať s kartami, ale s ľuďmi. Ak sa vám teda pri slove dealer vybaví čakanie na flop a nie drogy, sú Hráči filmom presne pre vás.   
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Hráči

Film / seriál
Hodnotenie FDB 72.3 %
Foto Cinemax

Réžia John Dahl

Scénár David Levien, Brian Koppelman

Obsadenie Matt Damon, Edward Norton, John Turturro, Gretchen Mol, Famke Janssen, John Malkovich, Martin Landau

Dĺžka 122 min.

piatok 5. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC