Film / seriál

Agentka bez minulosti: Agentka, ktorá predstiera smrť

Agentka bez minulosti

Kritikami vychvaľovaný, americký špionážny seriál Agentka bez minulosti sleduje mladú inteligentnú praktikantku CIA Annie Walkerovú (Piper Perabo), ktorú mimoriadne jazykové schopnosti (hovorí šiestimi jazykmi) a zabijácky pud zavádza na prísne tajné akcie po celom svete.

V tretej sérii seriálu cestovala Annie do Ruska, aby našla svoju bývalú nadriadenú Lenu Smith. Z tej sa však vykľula dvojitá agentka, ktorá Annie postrelila a zabila jej tajnú lásku Simona. Vďaka odvážnej záchrannej misii, vedenej kolegom Auggiem, sa našťastie podarilo Annie z Ruska utiecť. V tretej sérii sa Annie s Auggiem konečne zbližuje. A čaká na ňu najväčšia skúška, kedy bude musieť predstierať svoju smrť.
 

Piper Perabo & Christopher Gorham

Z Henryho Wilcoxa, bývalého šéfa tajných operácií, sa zrazu vykľuje záporák. Annie a Auggie sa ho snažia dostať. Čo sa ale stane, keď ho zložíte? Aké to bude mať následky? Chápem, že mi nemôžete povedať, či ho nakoniec dostanete alebo nie…

PP: Hlavný problém je ten, že Annie a Auggie pracujú bez posíl, zatiaľ čo Henry Wilcox má za sebou svoju malú armádu.
CG: Aj napriek tomu, že je Henry v tejto sérii bezpochyby stredobodom pozornosti, seriál je hlavne o Annie. Takže nech sa stane na konci každej série čokoľvek, môžeme sa tešiť na to, čo čaká Annie v tej ďalšej.
PP: To je dobrá pointa, pretože naháňanie Henryho bude tých dvoch stáť veľa. Doplatí na to ich vzťah, Annie sa veľmi zmení.

V tejto sérii navyše Auggie podvedie Annie, dokážu sa cez to preniesť?

PP: Myslím, že vlastne ani nechcete, aby boli tí dvaja konečne šťastní, pretože potom to bude nuda, nebude tam napätie.
CG: Ale nebude to zas také strohé, ako to podávaš. Skôr len taká prestávka. Síce sa rozídu a mesiace sa neuvidia, potom sa ale Annie zase objaví. Jednou z vecí, ktorú sme počas natáčania začali riešiť je, aké komplikované sú životy týchto ľudí. Spoznávame ich zraniteľnosť a život v utajení, pocit samoty a rozdielne chápanie reality oproti ostatným. Bavíme sa o ľuďoch, ktorí žijú náramne riskantné životy. Annie by sa vôbec nemusela vrátiť späť zo svojej misie, neexistuje žiadna istota, že sa jej to podarí.
PP: Presne tak.
CG: Aj keby misiu prežila, nie je žiadna istota, že bude schopná vrátiť sa do normálneho života tak, ako to bolo predtým. A potom sú tam ďalšie okolnosti, ktoré celú situáciu komplikujú – Annie napríklad musí dať svojej sestre Danielle vedieť, že bude mŕtva. Musí prebehnúť posledná rozlúčka s pozostalými, smútočný obrad a jej rodina ju bude oplakávať. Nie je vôbec isté, že sa človek môže len tak „vrátiť“. A práve preto Auggieho nevera nie je kľúčová, týmto dvom na sebe naozaj záleží a dôverujú si navzájom. Ak je medzi nimi takýto základ, tak je tam vždy šanca.
PP: Auggie je naozaj jeden z mála ľudí, komu Annie dôveruje a to je dobrá cesta k udržaniu alebo posilneniu akéhokoľvek vzťahu.

Čo sa mi páči na tejto sérii je dynamickosť vzťahov medzi Annie a Calderom a Auggiem a Calderom. Môžete nám povedať, ako sa vám s Hillom Harperom (Kriminálka New York) pracovalo?

PP: Som nadšená z toho, ako bola úloha Caldera napísaná, je to naozajstný blázon. Zo začiatku nebol na našej strane a trvalo celú sériu, než sa z nás troch stal tím. Nie som si istá, že Calder Annie dôveruje. Ale ona jemu asi áno, aj keď to tak občas nevyzerá. Niekedy jej lezie na nervy a niekedy je to tak,
že aj Auggie si radšej pustí rádio, než by ho počúval.
CG: Je to sranda. Auggie a Calder sa zhodli, že majú rovnaký cieľ, ale spôsob, ako sa k nemu dopracovať, má každý úplne iný.

Mám pocit, že od samého začiatku všetci chceli, aby ste sa vy dvaja dali dokopy. A teraz sa to konečne stalo. Ako to podľa vás ovplyvnilo dynamiku seriálu?

PP: Ja to cítim tak, že keď sú konečne spolu ako životní partneri, tvoria spolu také pokojné centrum a celý ten šialený svet beží okolo nich a mimo nich. Pre Annie je to úžasný pocit, zrazu má niekoho, s kým môže zdieľať ten svoj „tajný“ život, niekoho, komu sa môže zveriť a kto ju bude počúvať, zatiaľ čo pred tým si vždy všetkým musela prejsť sama.

Videli sme vás na mnohých miestach v Európe a Južnej Amerike. Na ktorých ďalších miestach sa bude seriál odohrávať a kam by ste sa chceli pozrieť vy?

PP: To je zaujímavá otázka. Ja už si dokonca pripravujem zoznam miest, kam by som sa chcela s naším seriálom dostať. Napríklad oblasť hranice medzi Pakistanom a Indiou.
CG: …zatiaľ čo ja by som šiel radšej na odpočinkové, dovolenkové miesta, napríklad Veľká koralová bariéra pri Austrálii.
PP: Ja by som seriál rada smerovala aj na Stredný Východ. Je otázka kam, muselo by to byť bezpečné. Ale viem, že už sa zisťovalo, do ktorých miest by sme sa mohli vypraviť.

Agentka bez minulosti

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67.7 %
Foto Sandra Sanojca

Réžia Allan Kroeker

Obsadenie Piper Perabo, Christopher Gorham, Anne Dudek, Kari Matchett, Sendhil Ramamurthy, Peter Gallagher, Emmanuelle Vaugier

Dĺžka 60 min.

štvrtok 24. 9.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC