Dokument

Osobnosti minulého storočia

Osobnosti minulého storočia

Dejiny ľudstva sú zložené z neustálych zmien, revolúcií i vojen. Hľadali by sme však veľmi ťažko storočie, v ktorom sa svet niekoľkokrát obrátil doslova naruby.

Existujú najrôznejšie rebríčky osobností – od tých najinteligentnejších cez najkrajšie až po najväčších zloduchov. Ale akí ľudia najviac ovplyvnili naše súčasné životy a podobu dnešného sveta? Práve 
tých sa vám chystá predstaviť dokumentárny seriál, ktorý sa pokúsi priblížiť 101 z nich.

Zoznam je to poriadny, takže môžete očakávať osobnosti rôznorodého zamerania – politikov, umelcov, vedcov, lekárov, veliteľov a mnoho ďalších. Vedeli ste napríklad, že k najobdivovanejším osobnostiam patrí Matka Tereza? Alebo ďalší bojovník za mier Martin Luther King, pre Afroameričanov v Spojených štátoch asi najdôležitejšia osobnosť vôbec. Na rôznych miestach rebríčkov popularity aj významnosti je možné sa stretnúť aj s manželským párom, Johnom F. Kennedym a Jacqueline Kennedy Onassis. A spoznáte aj mnoho ďalších. Dozviete sa nielen to, čím boli a sú títo ľudia významní, ale tiež pár perličiek z ich života. 20. storočie je stále nevyčerpateľnou a farebnou epochou, ktorá púta našu pozornosť znovu a znovu.

101 ľudí, ktorí utvárali 20. storočie

Dokument
Foto Viasat History
pondelok 1. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC