Dokument

Letecké katastrofy: Špeciálne vydanie

Letecké katastrofy: Špeciálne vydanie

Letecká doprava patrí k najbezpečnejším na svete. Ak však nejaké lietadlo havaruje, následky pre pasažierov a posádku bývajú fatálne.

National Geographic už niekoľko rokov vysiela úspešný seriál o leteckých nešťastiach po celom svete a v júli prichádza na obrazovky s novou sériou, ktorá sa opäť zaoberá tými najtragickejšími z nich. Za zlepšovaním bezpečnosti leteckej dopravy totiž stojí dôkladné prešetrenie tragédií a odhalenie príčin nehôd. Znovu sa tak spoja leteckí odborníci, aby sa pokúsili prísť na to, či za pádom konkrétneho stroja stálo technické zlyhanie, ľudský faktor alebo počasie.

Seriál prináša televízne zábery, rozhovory a dramatické rekonštrukcie známych i menej známych katastrof a odhaľuje temnú pravdu o leteckej bezpečnosti. V prvom diele sa tvorcovia seriálu zamerajú na tragédiu na letisku v Quincy, ktorú spôsobilo jednoduché nedorozumenie. Drobná chybička na začiatku letu v kokpite nakoniec stála život všetkých pasažierov aj členov posádky. Je možné stále zlepšovať komunikáciu medzi pilotmi a dispečermi na letisku? Na to sa už snažia odpovedať nielen vyšetrovatelia leteckých nešťastí, ktorých prácu môžete opäť sledovať.

Letecké katastrofy: Špeciálne vydanie

Dokument
Foto National Geographic
pondelok 2. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC