Šport

Zima na Eurosporte v plnej paráde

Zima na Eurosporte v plnej paráde

Zimná sezóna štartuje na Eurosporte aj v tomto roku už koncom októbra úvodnými pretekmi Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Söldene.

Od konca októbra po celú zimnú sezónu sa Eurosport – rovnako ako v minulých rokoch – stáva obľúbenou destináciou pre fanúšikov zimných športov.

Pred bitkami na svahoch

Štartu Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa nemôže dočkať hlavný lyžiarsky komentátor Eurosportu Dominik Kárník, ktorý prvýkrát komentoval už v roku 2006 zo ZOH v Turíne: „Odpoveď nemôže byť iná, najviac sa teším na Ester Ledeckú, dúfam, že do nadchádzajúcej sezóny vletí rovnako naplno, ako končila tú minuloročnú, ozdobenú olympijskými medailami. Verím, že bude prinášať radosť nielen nám komentátorom, ale samozrejme aj všetkým divákom. Som veľmi zvedavý na lyžiarsku ikonu Lindsey Vonn, či potvrdí, že ešte nepatrí, ako sa hovorí, do starého železa, a či dokáže konkurovať mladším a hladným pretekárkam. Medzi mužmi by sa mali vo svetáku posúvať vyššie a vyššie mladí českí reprezentanti Jan Zabystřan a Filip Forejtek, otázkou je, ako na tom bude zdravotne Kryštof Krýzl, či sa objaví už v Söldene. A nezabúdajme na nádejnú slovenskú slalomárku Petru Vlhovú, ktorá nepochybne túži priblížiť sa výkonom Mikaely Shiffrin.“

Zima so všetkým, čo k nej patrí

Diváci si môžu užívať najpopulárnejšie zimné športy po celú zimu až do jarných finále svetových pohárov, celkovo tisíce a tisíce hodín živého vysielania. Eurosport podobne ako v minulých rokoch ponúkne kompletný program svetových pohárov vo všetkých najpopulárnejších zimných športoch – nielen alpské lyžovanie, ale aj biatlon, skoky na lyžiach a beh na lyžiach. Nebudú chýbať ani prenosy zo Svetového pohára v snowboardingu, v ktorom obhajuje prvenstvo Ester Ledecká. Stanica bude naďalej prinášať aj najvýznamnejšie preteky zo sveta krasokorčuľovania.

Kam kráčaš, český biatlon?

Jedným z vrcholov zimy bude Svetový pohár v biatlone. Dlhoročný biatlonový komentátor Michal Šíma očakáva „novú“ sezónu: „Nová biatlonová sezóna bude naozaj nová. Predovšetkým sa ukáže, čo urobí s výkonnosťou ženského tímu, ale vlastne s celým prostredím českého biatlonu, nástup nórskeho trénera Egila Gjellanda. Český biatlon si, aj napriek obrovskému boomu v poslednom čase, zachovával tak trochu image rodinného športu. Nástup rešpektovanej osobnosti z Nórska bude určite zaujímavým vonkajším impulzom. Čaká sa, aká bude forma a tiež zdravie českých pretekárok a možno budeme príjemne prekvapení.“

Eurosport vlastní práva na vysielanie zimných športov až do konca sezóny 2020–21 (zmluva so spoločnosťou Infront Sports & Media). Fanúšikovia alpského lyžovania, ale aj ďalších zimných športov si tak svojich obľúbených športovcov môžu užívať aj v nasledujúcich rokoch.

Svetové poháre na Eurosporte

  • alpské lyžovanie od 28. októbra
  • biatlon od 2. decembra
  • skoky na lyžiach od 18. novembra
  • beh na lyžiach od 24. novembra
  • snowboarding od 3. novembra

Zima na Eurosporte

Šport
Foto GETTY IMAGES
nedeľa 28. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC