Šport

UFC 245 Usman vs. Covington

UFC 245 Usman vs. Covington

Už 3. adventnú nedeľu, teda 15. decembra, sa fanúšikovia bojových športov môžu tešiť na UFC 245 na Nova Sport 2. Tu sa odohrajú hneď tri zápasy o tituly v rôznych váhach. Ako hlavný ťahák sa chystá súboj medzi súčasným šampiónom vo welterovej váhe Kamaru Usmanom a bývalým dočasným držiteľom titulu Colbym Covingtonom.

Očakávané UFC 245 pre mnoho fanúšikov skrýva nádej na zlepšenie dojmu po predchádzajúcom UFC 244, ktoré po sebe zanechalo určitú pachuť sklamania. Po veľmi dobre zvládnutom hecovaní a plánoch, ktoré predchádzali zápasu Natea Diaza a Jorgea Masvidala, prišlo trochu rozporuplné ukončenie zápasu kvôli tržnej rane nad okom Natea Diaza.

Obaja zápasníci sa potom bezprostredne nechali počuť, že zápas sa bude opakovať. Masvidal dokonca vyhlásil: „Poďme to zopakovať. Nerád opúšťam ring, keď je súper pri vedomí. Existuje len jeden spôsob, ako to urobiť, a to poriadne ho pokrstiť. Natea som nemohol pokrstiť.“ Diaz pochopiteľne nie je proti, koniec koncov potrebuje dokázať, že je skutočne „Baddest Mothefucker“, ako o sebe pred zápasom vyhlásil.

Usman sa chystá na prvú obhajobu titulu vo welterovej váhe. Ten v marci získal dominantným spôsobom od Tyrona Woodleyho, a zároveň vyhral 14 priamych súbojov vedúcich k UFC 245. Na druhej strane oktagonu bude stáť víťaz siedmich zápasov v rade, medzi nimi aj výhry nad Robbiem Lawlerom a Rafaelom Dos Anjosom. Covington plánuje potvrdiť všetky svoje provokatívne vyhlásenia a z Los Angeles si priviezť titul. Celý zápas tak priťahuje veľa pozornosti a fanúšikom nezostáva než dúfať, že zápas skončí definitívnejším spôsobom, než hlavný ťahák predchádzajúceho UFC 244.

Aj ďalšie dva zápasy, ktoré budú k videniu priamo pred hlavným ťahákom, stoja za to. Ide totiž zhodou okolností tiež o súboje o titul. Konkrétne o titul v perovej váhe v podaní Hollowaya a Volkanovskiho a v ženskej bantamovej váhe, kde sa ukážu Nunes a de Randamie. Obe dámske mená sľubujú, že bude určite o čo stáť. Majú za sebou totiž deväť, respektíve sedem výhier v rade. Posledná prehra, ktorú de Randamie utrpela, navyše prišla práve z lakťov Nunes v roku 2013. Obe dámy si teda určite majú čo vysvetľovať.

Holloway, pôvodne z Havaja, víťaz štrnástich zápasov v rade v perovej váhe, drží titul v rámci UFC od decembra 2016 a dúfa, že oslávi svoje tretie výročie ako šampión. To sa mu pochopiteľne bude snažiť pokaziť Volkanovski, ktorého pozoruhodný sedemnásťzápasový výherný ťah zahŕňa sedem víťazstiev v UFC a víťazstvo nad Chadom Mendesom a Josem Aldom.

UFC Fight Night

O celý týždeň skôr než očakávané UFC 245, 8. decembra, sa chystá Fight Night, ktorá predstaví súboj v ťažkej váhe v podaní Overeem vs. Rozenstruik. V našich zemepisných šírkach sa ale o poznanie viac divákov teší na predzápas, ktorý sa odohrá už 7. decembra. V ňom sa stretnú Muradov a Smith. Fanúšikom netreba vysvetľovať, že Muradov je uzbecko-český bojovník. Je tak jediným zástupcom bývalej federácie v prestížnom UFC. Zároveň je jediným bojovníkom MMA v známej a nemenej kontroverznej stajni boxera Floyda Mayweathera.

UFC 245

Šport
Foto Profimedia.cz
sobota 7. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC