Šport

Súboj titanov opäť na Eurosporte

Súboj titanov opäť na Eurosporte

Štyrikrát do roka, trikrát na Eurosporte. Reč je o tenisových grandslamoch. Rovnako ako v minulých rokoch sa táto športová stanica aj v roku 2019 opäť sústredí na ich rozsiahle pokrytie.

V ČR Eurosport tradične predstaví Australian Open, French Open a US Open a všetky tri menované grandslamy bude vysielať v ČR prinajmenšom do roku 2021. Wimbledon vysiela stanica už vo viac ako 30 krajinách (napr. vo Švédsku, Belgicku, Holandsku, Nórsku, Chorvátsku, Slovinsku), v ČR žiaľ práva nevlastní.

Tenisové vysielanie roku 2019 odštartovalo na Eurosporte už koncom minulého roka – od 29. decembra predstavil z metropoly západnej Austrálie Perthu Hopmanov pohár – turnaj dvojčlenných zmiešaných tenisových reprezentácií, ktorému sa hovorí majstrovstvá sveta zmiešaných družstiev. A teraz sa už môžu netrpezliví tenisoví fanúšikovia tešiť na prvý z grandslamových turnajov – Australian Open od 14. do 27. januára.
 
Posledné dve finále AO vyhral Roger Federer a diváci si iste spomenú predovšetkým na to z roku 2017, v ktorom v nervy drásajúcom dueli porazil Rafaela Nadala. Obaja veľkí rivali sa v grandslamovom finále stretli prvýkrát od roku 2011 a ich päťsetovú bitku sledovalo naprieč Európou na Eurosporte a voľne šírených staniciach Discovery 20,7 milióna divákov. Toto finále snov medzi dvoma tenisovými legendami sa stalo najsledovanejším tenisovým zápasom Eurosportu všetkých čias. Komentoval ho vtedy aj Karel Janů: „Nebol to ten úplne najlepší zápas, ktorý som kedy komentoval, ale rozhodne jeden z tých, na ktoré nikdy nezabudnem. Po pol roku bez tenisu sa dostať do finále grandslamu. Navyše v 35 rokoch. A v ňom si ešte raz zahrať so svojím najväčším rivalom a poraziť ho v piatich parádnych setoch. Tenisová rozprávka.“
 
Až 25 hodín živého tenisového vysielania denne predstaví Eurosport z prvého grandslamu roka 2019, a to na oboch svojich kanáloch E1 a E2. Každý deň sa môžu diváci tešiť na dramatické športové zápolenie, ale aj na analýzy a rozhovory tenisového experta Eurosportu Matsa Wilandera v tradičnom magazíne Game, Schett & Mats. Opäť tiež uvidia samozvaného komisára tenisu, ktorým je legendárny John McEnroe, a jeho programy plné vtipu a kritiky, ktoré nepoznajú žiadne tabu. Vysielanie sa zameria aj na nekonvenčné rozhovory s tenisovými legendami, najzábavnejšie tenisové momenty a najlepšie údery dňa. Tie uvidia diváci aj na sociálnych sieťach.
 
Aký bol vlaňajší ročník z pohľadu českých farieb? Vo štvrťfinále mal český tenis početné zastúpenie v dvojhrách i štvorhrách, ale ani raz nevstúpil do semifinále. Tomáš Berdych to dotiahol medzi najlepších osem a podľahol až neskoršiemu víťazovi, jeho premožiteľom bol Roger Federer. Berdychova cesta do štvrťfinále pritom nebola vôbec ľahká, na rakete českého tenistu skončili o. i. Juan Martín del Potro a Fabio Fognini (Berdych to dotiahol ďalej než súčasná svetová jednotka Novak Djoković). Podobne aj v ženskom pavúku neprekročila žiadna česká tenistka brány štvrťfinále, v ňom Karolína Plíšková podľahla svetovej jednotke Simone Halepovej. Mimochodom, Karolína Plíšková vyradila aj dve krajanky – Báru Strýcovú a Luciu Šafářovú. Silné bývajú české tenistky v štvorhre, vlani na AO ale skončili taktiež vo štvrťfinále, ako dvojica Bára Strýcová / Lucie Šafářová, tak aj Andrea Sestini Hlaváčková, ktorá hrala spoločne s Latishou Chan. A štvrťfinále bolo konečnou aj v zmiešanej štvorhre pre pár Andrea Sestini Hlaváčková / Édouard Roger-Vasselin.

Program grandslamového vysielania Eurosportu 2019:

Australian Open – od 14. januára
French Open – od 26. mája
US Open – od 26. augusta

Australian Open

Šport
Foto Getty Images, Profimedia.cz
pondelok 14. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC