Šport

Štartuje nová sezóna v alpskom lyžovaní

Štartuje nová sezóna v alpskom lyžovaní

Eurosport je tradične domovom zimných športov. Zimná sezóna štartuje prvými pretekmi SP v alpskom lyžovaní už 26. októbra, kedy sa na trať obrovského slalomu v Söldene postaví ženská svetová špička. O deň neskôr príde na rad prvý obrovský slalom mužov.

Od konca októbra po celú zimnú sezónu sa Eurosport – rovnako ako v minulých rokoch – stáva povinnou destináciou pre fanúšikov alpského lyžovania. Na štart Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa tešia obaja skúsení lyžiarski komentátori Eurosportu Dominik Kárník a Eva Kurfürstová.

Bývalý juniorský reprezentant Dominik Kárník prvýkrát komentoval už v roku 2006 zo ZOH v Turíne, Eva Kurfürstová je trénerkou českej ženskej reprezentácie a bývalou sedemnásobnou majsterkou ČR. Sama dvakrát štartovala na zimných olympijských hrách v rokoch 2002 a 2006.

Dominik Kárník: „Blížiaca sa sezóna 2019–20 sľubuje vyrovnané preteky a dramatické bitky o prvenstvo ako v jednotlivých disciplínach, tak aj v celkovom poradí svetového pohára. Nedá sa netešiť na úžasné súboje medzi Mikaelou Shiffrinovou a neustále sa zlepšujúcou Petrou Vlhovou.

Slovenská reprezentantka dokázala už v minulej sezóne, aký obrovský krok urobila v obrovskom slalome, navyše sa ukazuje, že môže pokukovať po bodoch aj v rýchlostných disciplínach. V super-G má vďaka postave a sile dokonca výraznejší potenciál než Američanka. Rozhodne tento rok očakávajme vyrovnanejšiu bitku o celkové prvenstvo.

A na drámy sa tešme aj v pretekoch mužov. Najvyrovnanejšia sezóna za poslednú dekádu čaká kráľovskú disciplínu – zjazd. Neuvidíme síce hviezdu Aksela Lunda Svindala, ktorý ukončil kariéru, ale obhajca Beat Feuz zo Švajčiarska, Talian Dominik Paris a Nór Kjetil Jansrud sľubujú nádherné súboje o každé poradie a každý bod. To isté platí o celkovej klasifikácii svetového pohára. Favoritmi sú Alexis Pinturault a Henrik Kristoffersen. Alebo sa objaví nová superhviezda? To všetko sľubuje skvelú lyžiarsku zábavu po celú zimu.“

Po obrovských slalomoch v Söldene sa seriál SP presunie do fínskeho Levi a potom do zámoria do USA a Kanady. V decembri sa najlepší lyžiari sveta predstavia v známych strediskách Val d'Isère, Val Gardena a Bormio. V januári je na programe zjazd vo Wengene na trati Lauberhorn, čo je najdlhší zjazd organizovaný medzinárodnou lyžiarskou federáciou FIS, a tiež najslávnejší zjazd kalendára svetového pohára Hahnenkamm na legendárnej zjazdovke Streif. Záver Svetového pohára pôjdu muži aj ženy v talianskej Cortine d'Ampezzo predposledný marcový víkend.

Alpské lyžovanie je úžasný a napínavý šport. Nechajte sa vtiahnuť do lyžiarskeho diania a užívajte si spoločne s Eurosportom počas piatich mesiacov Svetový pohár v alpskom lyžovaní.

Zimné športy na Eurosporte

Diváci Eurosportu si môžu celú zimu vychutnávať nielen alpské lyžovanie, ale aj ďalšie populárne zimné športy. A to až do jarných finále svetových pohárov. Celkovo ide o tisíce a tisíce hodín živého vysielania. Eurosport podobne ako v minulých rokoch ponúkne kompletný program svetových pohárov aj v biatlone, skokoch na lyžiach a behu na lyžiach. A nebojte sa, nezabúda ani na najvýznamnejšie preteky zo sveta krasokorčuľovania.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Šport
Foto GETTY IMAGES
sobota 26. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC